Hayashi (15) kroonde zich tot matchwinnaar ©  JEFFREY GAENS

“Ik wil meer dan tien goals maken”

Gunter Schoofs

Daichi Hayashi werd, met medewerking van Didillon, matchwinnaar. De Japanner maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Een droomdebuut dus. Opvallend was de energie die Hayashi uitstraalde. Secuur was het allemaal niet, maar de blonde Aziaat was wel aanwezig in de aanval. “Natuurlijk ben ik blij met die goal”, aldus Hayashi. “Ik had snel door dat de intensiteit in de wedstrijd heel hoog lag. Toch wel een verschil met wedstrijden in Japan. Ik weet dat de mensen van me verwachten dat ik Suzuki opvolg. We hebben zeker veel dingen gemeen in onze speelstijl. Nu is het aan mij om nog meer goals te maken. Ik zal pas tevreden zijn als ik meer dan tien stuks tegen de netten duw.” (gus)

Caufriez definitief naar Spartak Moskou

Geen Maximiliano Caufriez meer bij STVV. De verdediger doorstond de medische testen in Spartak Moskou en trekt definitief naar Rusland. Caufriez werd vorige zomer door STVV weggekocht bij Waasland-Beveren voor ruim één miljoen euro. Over de transfersom nu wordt niet gecommuniceerd door de Japanse bazen bij STVV. Vast staat wel dat én STVV én Caufriez zelf financieel een goede zaak doen. (gus)

Teixeira gehecht tijdens de rust

 ©  JEFFREY GAENS

Jorge Teixeira moest gehecht worden tijdens de rust boven het rechteroog. Met een hoofdband speelde de Portugees verder. Na de pauze incasseerde Tex opnieuw een trap in het aangezicht, maar het was duidelijk dat de verdediger zaterdagavond niet zou wijken. (gus)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer