©  REUTERS

Bocciaspeler Francis Rombouts verlaat Paralympische Spelen met zege: “Het was een heel mooi avontuur”

Francis Rombouts heeft maandag zijn eerste avontuur op de Paralympische Spelen in stijl afgesloten. De 37-jarige Antwerpenaar won in zijn derde en laatste groepswedstrijd met 8-1 van de Brit Wil Hipwell. Voordien had Rombouts zijn eerste twee poulematchen verloren. Enkel de groepswinnaars en de beste twee nummers twee stootten door naar de kwartfinales. Onze landgenoot was voor het duel al uitgeschakeld.

Bron: BELGA

Rombouts keek met alleen maar positieve gevoelens terug op de Spelen. “Het was een heel mooi avontuur hier in Tokio”, legde hij uit. “Ik ben heel blij dat ik deze laatste poulewedstrijd heb kunnen winnen. Dat maakt me trots. Zo kan ik Japan op een mooie manier verlaten. Dit is een perfecte afsluiter. Ik heb hier een heel mooie tijd gehad. De poule overleven op deze Spelen was sowieso moeilijk. Dat wist ik vooraf. Het was voor mij al een droom om deel te nemen aan de Paralympische Spelen. Ik wil de Belgische paralympische beweging nog bedanken voor de ondersteuning hier in Tokio. Die was heel goed.”

Het is nog onzeker of Rombouts doorgaat met boccia de komende jaren. De Paralympische Spelen in Parijs gaan al over drie jaar door. Maar Rombouts wil nog even wachten met een beslissing te nemen. “Ik weet het nog niet. Ik ga in België beslissen of ik nog doorga tot Parijs. Dat ga ik samen met mijn coach (Bas Van Dycke, red.) bekijken. We zullen zien.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer