© MIST

Hasseltse studentenvereniging gaat voor Belgisch record met shotjes Jägermeister

De Hasseltse studentenvereniging Themis gaat samen met danscafé Koestal voor een Belgisch record ‘Jägerbombs’. Vier studenten Rechten en evenveel Koestal-barmannen zullen donderdag twee uur lang zoveel mogelijk Red Bull-glazen op een rij zetten, met daar bovenop shotglaasjes Jägermeister. De bedoeling is dat die correct, door een domino-effect, allemaal in het grotere glas Red Bull vallen.

mce

De barmannen- en vrouwen duwen stipt om 22u het eerste shotje omver. Vorig jaar verbrak de Leuvense studentenvereniging Diana het Belgisch record van 250 zogenaamde ‘Jägerbombs’. Zij zetten de teller op maar liefst 490 stuks. “Daar willen we graag over gaan”, aldus Themis en Koestal. Twee uur lang worden er Jägerbombs gemaakt.

Kristof Grossi, manager van danscafé Koestal: “In tegenstelling tot vorige Belgische recordpogingen van andere partijen, die niet officieel vastgesteld werden, gaan wij voor een officiële recordpoging. Zo is er nu een official van de International Records Support Group (IRSG) die de recordpoging zal observeren en officieel zal certificeren. Op 16 februari zullen we weten of het ons lukt. Spannend!”

“Memorabele avonden”

Themis, de vereniging voor en door rechtenstudenten, gaat een samenwerking aan met danscafé Koestal. “Deze samenwerking kon niet uit blijven. Om de zoveel tijd nemen wij een café over om er onze fakbar van te maken. Zo beleefden we de voorbije academiejaren een aantal memorabele avonden in de Koestal. Deze recordpoging is dan ook dé ideale gelegenheid om daar te organiseren,” vertelt praeses Joost Slegers trots.

Lisse Dirix, een van de 4 bouwers van Koestal: “Zoals iedereen van Koestal en Themis gewend is, maken we ook van deze recordpoging een spetterend feest!”

Zo gaat het ‘Jägerbomben’ in zijn werk:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer