REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Zuid-Korea maakt als eerste eind aan machtspositie Apple en Google

Zuid-Korea gaat als eerste land een einde maken aan de machtspositie van Apple en Google op het gebied van betalingen op hun mobiele platforms. Een bedrijf als Epic Games zou na invoering van een nieuwe wet klanten in een spel als Fortnite direct kosten in rekening mogen brengen en daarbij Apple en Google mogen omzeilen. De wet wordt naar verwachting maandag aangenomen.

6 reacties

  • PETER PERMENTIER

    3 jaar geleden
    Kan in Europa niet want wij hebben de know how niet zoals in Zuidkorea, met bedrijven als LG, Samsung en Huyndai, daar is dank zij hun zelfs WiFi vrij beschikbaar al sinds 2002 in de metro en treinen, hier kunnen we enkel van dromen, dus betalen we maar Belgacom met politieke inspraak en controle met een ex minister als voorzitter, en bij telenet idem, als de graaiers niet meer verkozen worden hebben ze een garante job in de prive, de politiek van ik ken u en omgekeerd dus kennis van de zaken ?
  • Willy Ackermans

    3 jaar geleden
    Wanneer gaan we eens een degelijk Europees tech bedrijf hebben? Altijd maar afhankelijk van de VS
  • Gertie Daerden

    3 jaar geleden
    Grenzen stellen aan bedrijven die teveel macht krijgen, is een goede zaak. Farma mag volgen.
  • Patrick Coulier

    3 jaar geleden
    Ach in Zuid-Korea waar de big chief van Samsung zo maar zijn terechte straf wegens platte corruptie kan ontlopen, moet dat toch niet verwonderen zeker ;-)
  • johan fransaert

    3 jaar geleden
    er zou wereldwijd een regeling moeten zijn die een limiet zet op de omvang van een privé bedrijf.