Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © iStock

Ziekteverzuim stijgt sterk bij jonge werknemers

Het middellange ziekteverzuim, tussen een maand en een jaar, stijgt sterk, vooral bij jonge werknemers. Dat meldt hr-dienstverlener SD Worx op basis van de loongegevens van 70.000 werkgevers en bijna een miljoen werknemers in de privésector.

29 reacties

  • Katia Mistianes

    3 jaar geleden
    De jongeren vragen zich gewoon af: welke natuurwet dicteert er ons dat een mens zoveel moet werken? Economen voorspelden in de vorige eeuw dat werkdagen drastisch zouden verminderen, door de slimme vooruitgang. Ondertussen is de 8-urenwerkdag meer dan 100j oud. Huh??
  • Yolande MARIS

    3 jaar geleden
    Zieken moeten aan de slag en de hangmatters kunnen weer op beide oren verder slapen ,want de linksen moeten hun kiesvee toch in de watten leggen zeker.
  • Angelo ledda

    3 jaar geleden
    en wanneer moeten zij dan gaan surfen ?
  • rita thoen

    3 jaar geleden
    deze gereratie kan het leven niet meer aan. op 18 j zitten ze al bij de dokter .weten niet wat werken is hebben ze nooit gedaan op reis gaan uitgaan smartfoon veel luxe en weinig werken dat willen ze . als die voor ons pensioen moeten zorgen dat word nog schoon
  • katty Philips

    3 jaar geleden
    Wie de dag van vandaag aan het werk zijn worden letterlijk in de watten gelegd, ze moeten een bedrijfswagen hebben, een dik loon,en nog een fiets bovenop, ik ken er zelfs een die hem een camper gekocht had en zelfs het verbruik ervan op zijn baas wou verhalen, ze willen alles al hebben, 2 maal in een jaar op vakantie, en noemen dan de gepensioneerden die 45 jaar gewerkt hebben profiteurs.