Carole Baskin verkoopt voormalige dierentuin van Joe Exotic: "Het mag de naam "Tiger king" niet meer dragen"

De voormalige dierentuin van Joe Maldonado-Passage, beter bekend als Joe Exotic, blijkt van eigenaar verwisseld. Aartsrivale Carole Baskin heeft het immense terrein verkocht.

De documentaireserie "Tiger king" op de streamingsdienst Netflix vertelde het verhaal van de excentrieke dierentuinbaas Joe Exotic. Die belandde voor 22 jaar achter de tralies, nadat hij onder meer een huurmoordenaar had ingeschakeld om de dierenrechtenactiviste Carole Baskin uit de weg te ruimen. Baskin klaagde over dierenmishandeling in zijn zoo.

Exotic insinueerde dan weer dat Baskin haar tweede (rijke) echtgenoot, Don Lewis, vermoord had. Baskin zou hem laten verorberen hebben door tijgers en het resterende bewijsmateriaal door de vleesmolen hebben gedraaid. Baskin was eerder al niet opgezet met de Netflix-documentaire en stelde dat de serie "vol leugens" zit. 

Carole Baskin.
© The Hollywood Archive - Netflix

Verkocht onder enkele voorwaarden

Hoe het ook zij: de voormalige dierentuin van Exotic in de Amerikaanse staat Oklahoma is verkocht. Hij moest het domein van 164 hectare na een rechtszaak overdragen aan Baskin. Zij bevestigt aan Yahoo dat het terrein verkocht is aan enkele  lokale ondernemers. Baskin wil echter dat de nieuwe eigenaars het park op geen enkele manier linken aan "Tiger king" en het mag de komende 100 jaar niet opnieuw een zoo worden. 

"Wat ze er ook vestigen, we willen niet dat het de naam "Tiger king" zal dragen", benadrukt Baskin. "We willen graag dat de dierenmishandeling die hier twintig jaar lang heeft plaatsgevonden, verleden tijd is en vergeten wordt."

Ook mag een potentiele nieuwe naam niet het woord "tijger" bevatten. Het gewezen terrein van Exotic zou volgens de entertainmentsite TMZ verkocht zijn voor bijna 120.000 euro.  

Meest gelezen