© Politie Antwerpen

Vader onder invloed van drugs rijdt rond met kinderen in openstaande en volle kofferbak

Wilrijk -

Bij een controle onder het viaduct van de A12 in Wilrijk heeft de Antwerpse politie dit weekend een bestuurder aan de kant gezet. Zijn twee kinderen zaten in een openstaande en volle kofferbak zonder gordel. Als klap op de vuurpijl bleek de man ook onder invloed van drugs.

De politie zette de wagen aan de kant omdat er nieuwgekochte meubelen deels uit de open koffer staken. De lading was niet-gezekerd. “Desondanks zaten zijn twee kinderen in deze volgeladen koffer, waarvan de achterklep omwille van de vracht open stond tijdens het rijden”, aldus de politie.

De man had zijn rijbewijs niet op zak en legde als klap op de vuurpijl een positieve drugstest af. Het voertuig behoorde blijkbaar ook toe aan een klant van de man. In opdracht van de persmagistraat werd de wagen geïmmobiliseerd.

Bij de grote controleactie nam de politie ook twee onverzekerde voertuigen in beslag. “De eigenaar van een Mercedes GLE 350D luxewagen bleek 33.000 euro achterstallige belastingen te moeten betalen en zal zijn wagen pas na de vereffening van deze schuld terugzien”, zegt de politie. Ook de andere wagen werd om diezelfde reden door de douane getakeld. “Er werden ook voor 11.000 euro aan openstaande belastingen geïnd.”

De politie schreef ook verschillende boetes uit. “Er werden 39 verkeersovertredingen en 10 GAS-pv’s uitgeschreven. Ook een wildplasser en een sluikstorter werden beboet. Tijdens de actie reden maar liefst 443 van de 2.200 gecontroleerde bestuurders te snel.”

De Mercedes GLE 350D werd in beslag genomen. © Politiezone Antwerpen

 jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER