Op de foto: Frank Olson in ‘Wormwood’ op Netflix.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de foto: Frank Olson in ‘Wormwood’ op Netflix. © Netflix

“Mijn vader werd vermoord door de CIA”: het verbluffende verhaal achter Netflix-docu ‘Wormwood’

TVOp 28 november 1953 maakte een Amerikaanse wetenschapper een val uit het raam van zijn kamer in het Statler Hotel in New York. Zelfdoding of ongeval, luidde de conclusie. Maar het lijkt er steeds meer op dat Frank Olson werd vermoord en dat achter zijn dood een onthutsend verhaal schuilgaat van misdadige experimenten en misleiding. “Mijn vader werd vermoord door de CIA”, stelt Olsons zijn zoon Eric in Netflix-docu ‘Wormwood’. “En hij was niet het enige slachtoffer.”

0 reacties

  1. Bob Ross werd wereldberoemde schilder, maar wat achter de schermen gebeurde was geen ‘happy little accident’
    PREMIUM
    TV

    Bob Ross werd wereldbe­roem­de schilder, maar wat achter de schermen gebeurde was geen ‘happy little accident’

    Hij heeft een zalvende stem en zachte aanpak waar kijkers maar niet aan kunnen weerstaan. Toen ‘The Joy Of Painting’ met Bob Ross in 1983 voor het eerst werd uitgezonden, had niemand kunnen vermoeden dat hij een wereldberoemd fenomeen zou worden. Meer dan een kwarteeuw na zijn dood is de schilder - met dank aan YouTube - geliefder dan ooit, al ging het er achter de schermen minder zachtaardig aan toe dan werd gedacht. Dat is de conclusie van ‘Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed’, de nieuwe nieuwe Netflix-docu die het verzwegen verhaal vertelt over verraad achter de schermen en de strijd om zijn erfenis. Wat is er aan de hand?
  2. Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
    Jobat

    Hoeveel werknemers krijgen maaltijd­che­ques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?

    De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit.