Jacques Rogge overleed zondag op 79-jarige leeftijd.
Volledig scherm
Jacques Rogge overleed zondag op 79-jarige leeftijd. © AFP

Stad Gent opent online rouwregister voor Jacques Rogge: “Hij belichaamde de olympische waarden”

GentDe stad Gent opent een online rouwregister voor Jacques Rogge. De zeiler en dokter die van 2001 tot 2013 voorzitter was van het Internationaal Olympisch Comité, is zondag op 79-jarige leeftijd overleden. Ook voor de Arteveldestad heeft hij veel betekend.

  1. Els Vandesteene pakt met VDK Gent Europees ticket en neemt in schoonheid afscheid: “Het is goed geweest”
    PREMIUM
    volleybal

    Els Van­desteene pakt met VDK Gent Europees ticket en neemt in schoonheid afscheid: “Het is goed geweest”

    VDK Gent - een traditieclub die jaar na jaar de ambities durft uitspreken dat zij meestrijden voor de prijzen - moest tijdens de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie afhaken en bereikte daardoor de Champions play-offs niet. Het team van afscheidnemend kapitein Divoux vond toch genoeg mentale kracht om te strijden voor dat ene CEV-ticket dat nog overbleef. Het enige entreebewijs voor Europees volleybal volgend jaar.
  2. MIJN STAD. Het Gent van bassist Wim Bartholomeus (52): “Al die goeie restaurants... Niet moeilijk dat mijn weegschaal het niet meer trekt”
    PREMIUM

    MIJN STAD. Het Gent van bassist Wim Bartholo­meus (52): “Al die goeie restau­rants... Niet moeilijk dat mijn weegschaal het niet meer trekt”

    Gentenaar Wim Bartholomeus (52) leeft voor de muziek. Officieel is hij ere-advocaat, maar hij kiest resoluut voor een bestaan op de planken. Hij heeft het van geen vreemden, hij is de zoon van de levende legende Willy Bart, die in zijn gloriejaren het voormalige café Den Tartuffe tegenover het stadhuis platspeelde met zijn Café Chantant. Wim is daarnaast ook bassist bij Biezebaaze en The A-Ties, lijkt altijd goedgezind en zit vooral nooit om ‘wat aangebrande klap’ verlegen. “We gaan het niet over politiek hebben, maar de uitbreiding van het fietspadennet: dat hebben ze nu wel nekeer goed gedaan.” Dit is zijn Gent.
    Gent