Een serveerster heeft zondagavond harde klappen gekregen van een dronken klant in café Stella in Schoten. © Google Street View

Barvrouw in elkaar geslagen door dronken klant: “Geen enkele serveerster zou dit moeten meemaken”

Schoten -

“Het was de ergste dag van mijn leven”, getuigt de aangevallen serveerster (34) van café Stella in Schoten. Een dag na de feiten is ze nog steeds enorm onder indruk. Zondagavond werd ze door een dronken klant lastig gevallen en in elkaar geslagen. Enkele getuigen kwamen tussenbeide, wat uitmondde in een grote vechtpartij. De politie kwam ter plaatse en arresteerde de man.

jtp, nelo

“Het begon als een gewone werkavond”, vertelt de serveerster, die liever niet met haar naam in de krant komt. Ze is afkomstig uit Roemenië en werkte die week op proef in café Stella. “De man kwam binnen en bestelde een koffie, maar al snel schakelde hij over op cognac.”

De man maakte een praatje met de andere klanten. Het leek een gezellige avond te worden. Een fles cognac later, keerde de sfeer. “De man was in slaap gevallen in de zetel”, gaat de barvrouw verder. “Ik vroeg hem of hij niet beter naar huis kon gaan, waarop hij nog een pintje bestelde.”

Bitch en hoer

Toen een andere klant suggereerde de man geen alcohol meer te geven, begon hij te schelden. “Hij noemde mij bitch en hoer en zei dat hij mijn familie zou neuken.” De serveerster belde haar baas die meteen, samen met zijn schoonbroer, naar het café kwam en de politie belde. “Mijn baas vroeg de man naar huis te gaan, waarop hij zijn vuisten boven haalde en begon te slaan.”

“Hij raakte mij vol in mijn gezicht”, zegt de vrouw aangeslagen. “Ik viel op de grond en hij stampte mij in mijn ribben.” Enkele getuigen kwamen tussenbeide, wat ontaarde in een vechtpartij voor het café. “Met twee politieploegen kwamen we ter plaatse”, zegt commissaris Tim De Vos van Politiezone Schoten. “Omdat de dronken man zich weerspannig gedroeg, werd ook een derde ploeg naar het café gestuurd.”

“Nog nooit meegemaakt”

Verschillende betrokkenen raakten gewond, onder wie de serveerster en de dronken klant zelf. Ze werden naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. De politie heeft een pv opgesteld voor slagen en verwondingen en voor weerspannigheid.

Maar voor de serveerster zindert de gewelddadige avond nog na. Ze is minstens een week werkonbekwaam. “Het was de ergste dag van mijn leven”, vertelt ze. “Ik werk al 14 jaar in de horeca, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Hoe die man tekeer ging, zo agressief en met zoveel kracht. Geen enkele serveuse zou dit ooit moeten meemaken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER