© AFP

© AP

© AP

© AFP

© AFP

© AFP

© REUTERS

1 / 7
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Minstens vier doden na lawine in Frans skigebied

In het Franse Tignes zijn maandagmorgen minstens 4 mensen om het leven gekomen na een lawine op een skipiste. In totaal zouden zeker negen mensen bedolven geraakt zijn onder de lawine. De reddingsdiensten lieten weten dat ze “geen enkele hoop op overlevenden” hebben.

Een lawine van 400 meter groot bereikte rond 10:35 de skipiste van Tovière in het Franse Tignes. Een groep skiërs die er op vakantie was werd getroffen door de lawine op een hoogte van 2.100 meter. Maandag was het lawinerisico 3 op een schaal van 5.

“Vijf personen bevinden zich nog steeds onder de sneeuw,” aldus een woordvoerder van de reddingsorganisatie CRS. Hij laat zich pessimistisch uit over hun lot. Men vreest dat het zeer onwaarschijnlijk is dat ze nog levenden vanonder de sneeuw zullen halen.

Het personeel van het skistation alarmeerde meteen de hulpdiensten. Ook het personeel en de monitoren van het skistation houden een grootschalige zoekactie naar slachtoffers.

Momenteel is nog niet geweten welke nationaliteit de skiërs hebben. De groep werd begeleid door een professional.

Sinds het begin van het seizoen hebben er 13 ongevallen plaatsgevonden in de Alpen en de Pyreneeën als gevolg van lawines. Hierbij kwamen drie mensen om het leven. Vorig seizoen ging het om 45 ongelukken met 21 doden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER