©  Shutterstock

ZOMERHACK. Zo maak je sneller ijsblokjes

Een gezellige barbecue, een terrasje of zelfs een snoepreisje: het is zomer, en dat zullen we na anderhalf jaar corona geweten hebben. Om optimaal te genieten van de zon, de vrijheid en elkaar deelt Billie deze zomerhack om jou het leven net dat tikkeltje gemakkelijker te maken.

Lien Lammens

Wat is het probleem? Zon, cocktails … maar geen ijsblokjes. Het silicone vormpje is leeg en staat werkloos op de diepvries in plaats van erin.

De oplossing? Vul een silicone vorm, dat laat nadien de ijsblokjes gemakkelijker los, en vul die met heet water. Je leest het goed, met kokend water. Niet alleen gaan je ijsblokjes nadien veel helderder zijn dan die gemaakt met fris kraantjeswater, ook gaan ze veel sneller hard worden in de diepvries. Dat is het zogeheten Mpemba-effect, een verschijnsel waarbij warmer water onder bepaalde omstandigheden sneller bevriest dan kouder water.

Nog een tip: laat de diepvriezer dicht. Hoe vaker je de deur opent, al is het maar om snel een ijslolly te nemen, hoe langer het zal duren tot je mooie en vooral stevige ijsblokjes hebt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer