© TVL

Assisenproces uitgesteld na arrestatie van vermoedelijke dader bij moord op Silvio Aquino in Spanje

Bij de start van de preliminaire zitting over het verloop van de assisenzaak tegen de moordenaars van Silvio Aquino is een nieuw element opgedoken dat voor vertraging van enkele weken kan zorgen. In de nacht van maandag op dinsdag werd één van de vermoedelijke daders die betrokken waren bij de moord, opgepakt in Spanje.

De arrestatie en uitlevering van Dragisa Hamidovic, van de clan met die familienaam, zal enkele weken in beslag nemen. Daarna moet de man nog verhoord worden en dat kan waarschijnlijk niet meer gebeuren voor de start van het assisenproces. Het openbaar ministerie wil de zaak niet afsplitsen en vroeg een uitstel.

LEES OOK. Zes jaar geleden werd Silvio Aquino geliquideerd, komende week start proces: “Lopen, Silvia, dit zijn geen flikken”

Silvio Aquino (41) werd op 27 augustus 2015 nabij de industriezone in Opglabbeek klemgereden en omsingeld door een aantal mannen. De telg van de Maasmechelse familie Aquino werd met vijf kogels in het hoofd geliquideerd. Het assisenproces zou op 24 september starten.

LEES OOK. Monsterproces tegen meest gevreesde drugscrimineel van Europa: “Geef mij maar snel levenslang”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER