EPA
Volledig scherm
© EPA

Polen wil noodtoestand uitroepen in grensgebied met Wit-Rusland

De Poolse regering heeft een wet klaar die de noodtoestand uitvaardigt in het grensgebied met Wit-Rusland. De maatregel wil een einde maken aan een stroom migranten die het land bereikt via de voormalige Sovjetrepubliek. Premier Mateusz Morawiecki bevestigde dinsdag dat de maatregel op het bureau van president Andrzej Duda ligt.

8 reacties

  • Charity Swinnen

    3 jaar geleden
    Groot hek in midden van middelandse zee zou ook goed zijn. Zinken van alle bootjes ipv redden zou de stroom van die zijde snel stoppen.
  • Lieve Burssens

    3 jaar geleden
    Van de EU hoef je niets te verwachten, dei hun zakken zitten al vol met oliedollars. Collaboratie heet dat in oorlogstijd.
  • yves van tongelen

    3 jaar geleden
    moest polen nu niet bij de eu zijn aangesloten, veel beter voor hun, zoiets was dan een doorreisland, toch geweldig voor hun, de problemen vertrekken terug, en iedereen die in een bootje naar england willen vertrekken mogen niet, en dan gaan we onze migratiecijfers als een probleem beschouwen, nee toch niet, je mag hier binnen, maar vertrekken mag niet?
  • Denis Stock

    3 jaar geleden
    En het zo eensgezinde Europa blijft weeral in gebreke.
  • Johan hendrickx

    3 jaar geleden
    Het zal van individuele landen moeten komen want als je op de EU moet wachten, loop je steevast ver achter de feiten aan!