Marc Van Ranst opnieuw aangeklaagd door Nederlandse coronascepticus: “Ze gaan weer heel zichtbaar verliezen”

 ©  BELGA

Bron: twitter, belga

De Nederlandse coronascepticus Willem Engel en zijn advocaat spannen opnieuw een rechtszaak aan tegen viroloog Marc Van Ranst. Dat maakt die laatste zelf bekend op Twitter. Engel pikt het niet dat Van Ranst hem een virusontkenner blijft noemen. De inleidingszitting wordt binnen twee weken gehouden, enkele dagen nadat het vonnis in de eerdere zaak wordt uitgesproken.

Op 13 september wordt voor de correctionele rechtbank in Mechelen een tweede procedure ingeleid die Engel heeft opgestart tegen Van Ranst. Nog geen maand geleden stonden de twee al eens tegenover elkaar in diezelfde rechtbank, omdat Van Ranst Engel een oplichter, een virusontkenner en een extremist had genoemd. Dat gebeurde echter in een krantenartikel en op Twitter, waardoor het parket in Mechelen de onontvankelijkheid van de strafvordering vroeg: volgens het parket ging het om een drukpersmisdrijf en daarvoor is in ons land niet de correctionele rechtbank, maar wel het hof van assisen bevoegd. Een vonnis in dat dossier wordt op 9 september verwacht.

LEES OOK. Heel zijn vakantie ging eraan op, maar Marc Van Ranst stond erop zichzelf te verdedigen tegen Willem Engel: “Dit kon ik met één hand op de rug winnen”

De viroloog maakte de nakende nieuwe zaak zelf bekend op Twitter, en lijkt zelfverzekerd. “Weer gaan ze die zaak heel zichtbaar verliezen. Dit is procesrechtmisbruik: het tergend en roekeloos instellen van gerechtelijke procedures.”

“Deze keer gaat het over een uitspraak die ik deed aan VTM Nieuws meteen na de behandeling van het dossier”, zegt Van Ranst. “Ik antwoordde toen op de vraag of ik het nu kalmer aan ga doen op Twitter dat ik dat een zeer tendentieuze vraag vind, maar dat ik Engel een virusontkenner blijf noemen, ook al weet ik dat hij dat niet graag heeft. Dat is natuurlijk geen drukpersmisdrijf, maar ook in dit dossier is hij kansloos.”

Van Ranst noemt de demarche van Engel en zijn advocaat, zelf de oprichter van Viruswaanzin.be, “juridische pesterij en het misbruik van de rechtbank. “Engel voert een toneeltje op en wij spelen er allemaal in mee”, zegt hij. “Ik hoop echt dat de man nu een boete van de rechtbank krijgt wegens het misbruik van de rechtsgang.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 ©  ISOPIX

 (gjs)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen