EPA
Volledig scherm
© EPA

Kernreactor Chooz, vlak bij Belgische grens, na zes maanden opnieuw opgestart

Productie-eenheid nummer 2 van de kerncentrale van Chooz, vlak over de grens in Frankrijk, is dinsdag opnieuw opgestart na een onderbreking van zes maanden. Dat melden de uitbaters van de centrale.

14 reacties

  • Danny De Ruelle

    3 jaar geleden
    en hier moet Doel 3 sluiten om zogezegd scheurtjes in de reactorkuip, minuscuul kleine lasmoleculen die met het blote oog niet te zien zijn en enkel met de uiterst moderne apparatuur te meten zijn in een wanddikte van 20cm gesmeed staal, het omhulsel rond de uranium korrels? dat zijn dan de zyrkaloy buizen waar de mox in moeten, zal leuk geweest zijn voor de mensen die deze hadden moeten vervangen, zoals al gezegd hier 25km van onze grens! waar zit groene Tinne nu??
  • monique bolen

    3 jaar geleden
    Onze kerncentrales dicht en die in Gravelines en Choos die op de grens liggen net zoals die van Borsele in Nederland en juist dezelfde als bij ons zullen blijven werken, kernenergie is eindelijk nog altijd de mist vervuilende .
  • Kato De Cock

    3 jaar geleden
    Dat klopt Guido Bervoets. En het zijn best wel veel buitenlandse kerncentrales die aan onze grens liggen. Dat is een reden om niet halsoverkop de onze te sluiten en dit pas te doen als er vervangcapaciteit (liefst geen gas) is. Als de onze sluiten, is het risico toch niet weg.
  • Erik Bervoets

    3 jaar geleden
    Dus daar gaat onze elektriciteit vandaan komen als we hier in het donker zitten. De Fransen gaan dit natuurlijk zo goed als gratis leveren aan ons onlandje. Of niet?
  • Eric Berckmans

    3 jaar geleden
    We zullen die reactor nog nodig hebben door die groene wereldverbeteraars en zullen onze elektriciteit duur betalen . Hopelijk gaan de ogen open tegen de volgende verkiezingen .