Heatherwick Studio
Volledig scherm
Heatherwick Studio © Hufton & Crown

En waarom gaat natuur niet samen met architectuur? Ontdek hoe steden groeien zonder in te boeten aan groen

Woon.Om de leefbaarheid in de groeiende steden te bewaren, is een minimum aan groen en open ruimte een absolute must. Helaas moet de natuur nog te vaak wijken voor architectuur. Toch passen beide perfect samen. Kijk maar naar deze uiteenlopende realisaties in steden over de hele wereld.

7 reacties

  • Paul Boeie

    3 jaar geleden
    Een appartement vol planten blijft een appartement .
  • Yolande MARIS

    3 jaar geleden
    Als u dat natuur vindt dan moet u dringend eens meer buiten komen.Ik vind dit gewoon kippenrennen met een beetje groen.
  • Roland Peeters

    3 jaar geleden
    De natuur heeft aaneengesloten natuurgebied nodig,dat zijn bossen,struiken,open ruimte en niet alleen heide en zeker niet tegen gevels.Voor omgeving kan het wel iets helpen zo lang ze onderhouden worden.
  • René Janssen

    3 jaar geleden
    het is niet waar dat de natuur moet wijken voor de architectuur, hoe is het toch mogelijk zo'n onzin uit te kramen, het moet wijken voor het lieve geld, hoe meer burgers hoe vetter de burgemeesters en schepenen betaalt worden en dus wordt er ziekelijk gebouwd, en natuurlijk ten koste van de natuur,natuur wijkt voor geld, is ook op alle industrie zones zo, of wie heeft de macht? politiek en industrie, voila, de rest betalen wij de burgers.
  • Rik Tamme

    3 jaar geleden
    En wat met de dieren? Moet het wild vleugels groeien? De natuur is meer dan planten alleen. Biodiversiteit is de enige diversiteit die ECHT van belang is.