©  ISOPIX

Man die woning van De Wever binnendrong is aangehouden

De man die maandag de gezinswoning van de Antwerpse burgemeester Bart De Wever binnendrong is vandaag voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat bevestigt woordvoerder Kristof Aerts van het parket van Antwerpen. “Er is ook een psychiater aangesteld om de man te onderzoeken.”

(vdaa)

LEES OOK: Kinderen van Bart De Wever komen oog in oog te staan met verdachte man in woning

De verdachte uit Berchem werd maandagmiddag gearresteerd door het snelleresponsteam van de Antwerpse politie, nadat hij kort daarvoor was binnengedrongen in de woning van De Wever in Deurne.

De man, die bekendstaat als een rabiate De Wever-hater, kwam tijdens de inbraakpoging oog in oog te staan met de twee jongste kinderen van de Antwerpse burgemeester. De man vluchtte weg op een fiets, maar kon dankzij beelden van bewakingscamera’s snel gelokaliseerd worden.

De man is geen onbekende voor de politiediensten. Het parket besliste om hem voor te leiden bij de onderzoeksrechter. Die heeft hem onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De onderzoeksrechter stelde ook een psychiater aan, omdat er aanwijzingen zijn dat de man met geestelijke problemen kampt.

Bij de ‘inbraakpoging’ bij De Wever raakte niemand gewond. De kinderen van de burgemeester waren wel erg aangedaan. Ze kregen begeleiding van slachtofferzorg van de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER