Karin Heremans, directrice van het Koninklijk Atheneum, ziet met lede ogen aan hoe leerkrachten één voor één afhaken.
Volledig scherm
PREMIUM
Karin Heremans, directrice van het Koninklijk Atheneum, ziet met lede ogen aan hoe leerkrachten één voor één afhaken. © Pieter-Jan Vanstockstraeten

Directrice ziet hoe vier leerkrachten last-minute afhaken: “Ik pleit voor transferverbod zoals in voetbal”

AntwerpenSchoolhoppen. Het fenomeen waarbij leerkrachten zoveel aanbiedingen krijgen dat ze naar hartenlust het meest gunstige contract kunnen kiezen, treft ook Karin Heremans (58). De directrice van GO! Koninklijk Atheneum Antwerpen dacht met een volledig leerkrachtenkorps op 1 september te kunnen beginnen, maar ziet leerkrachten vlak voor de start één voor één afhaken: “We gingen van nul naar vier ‘schoolhoppers’ op twee dagen tijd.”

  1. Is er een verband tussen je gezondheid en stadslawaai? Sensoren zoeken het uit: “Misschien heb ik wel stress tijdens het slapen door dat lawaai”
    PREMIUM

    Is er een verband tussen je gezondheid en stadsla­waai? Sensoren zoeken het uit: “Misschien heb ik wel stress tijdens het slapen door dat lawaai”

    Wie in de stad woont, weet alles over het lawaai van aanschuivende auto’s, krijsende tramwielen of het uitbundige nachtleven. Het burgerschapsproject De Oorzaak wil daarom bekijken of er een verband bestaat tussen je gezondheid en dat stadsrumoer. Daarom installeerden ze sensoren aan enkele huizen. “De geluidsintensiteit in de straten varieert afhankelijk van het tijdstip, maar in sommige buurten is er gewoon altijd lawaai. Denk dan aan de Leien”, zegt onderzoekster Paulien Decorte.
    Antwerpen
  2. Antwerpse studenten strijden om eeuwige roem en… drankbonnetjes tijdens 10-urenloop voor 55-jarig bestaan van de Sportraad

    Antwerpse studenten strijden om eeuwige roem en… drankbonne­tjes tijdens 10-uren­loop voor 55-jarig bestaan van de Sportraad

    In het Droogdokkenpark lopen op dinsdag 30 april de Antwerpse studenten de longen uit hun lijf. Alle deelnemende studentenverenigingen zijn verdeeld in 14 teams en lopen binnen de 10 uur zoveel mogelijk rondjes. “Om iedereen nog meer aan te moedigen een ronde te lopen, geven we iedere loper na zijn toer een drankbonnetje,” vertelt Robin Van Waes, praeses van de Sportraad Buitencampus van de Universiteit Antwerpen.
    Antwerpen