Ann Vanheste blonk uit in afwezigheid. Cindy Verbrugge (links) en Ann Woestijn (rechts) waren er wel
Volledig scherm
Ann Vanheste blonk uit in afwezigheid. Cindy Verbrugge (links) en Ann Woestijn (rechts) waren er wel © Benny Proot

Ongezien: nieuwe burgemeester De Panne stuurt kat naar gemeenteraad en verliest sjerp al na week

Bram Degrieck (Het Plan-b) lijkt  opnieuw burgemeester van De Panne te worden. Huidig burgemeester Ann Vanheste (DAS) blonk uit in afwezigheid op de gemeenteraad waar de intrekking van de motie van wantrouwen op de agenda stond. De intrekking van de motie van wantrouwen is goedgekeurd.

  1. KIJK. 30 transmigranten zitten opeengepakt in bestelwagen in Koksijde: “We gaan toch niet wachten tot er mensen verdrinken voor onze kust”
    PREMIUM

    KIJK. 30 transmi­gran­ten zitten opeenge­pakt in bestelwa­gen in Koksijde: “We gaan toch niet wachten tot er mensen verdrinken voor onze kust”

    Ze zaten met 30 opeengepakt in de laadruimte van een bestelwagen. Enkelen hadden een reddingsvest aan, anderen dan weer niet. Wat wél zeker is: de groep transmigranten zat vrijdagnacht in Koksijde te wachten om de oversteek te maken richting Verenigd Koninkrijk toen de politie Westkust het voertuig onderschepte. En zo blijft de problematiek opnieuw toenemen en is de vraag naar versterking groot. Want nauwelijks twee weken geleden was er al een gelijkaardig, levensgevaarlijk incident. Een overzicht.
    Koksijde
  2. “Dat dit nu opduikt op sociale media, is een slag onder de gordel”: schepen en chef Stéphane Buyens (ACT!E) waarschuwde voor blaascontrole in Telegramgroep
    PREMIUM

    “Dat dit nu opduikt op sociale media, is een slag onder de gordel”: schepen en chef Stéphane Buyens (ACT!E) waarschuw­de voor blaascon­tro­le in Telegram­groep

    In een Facebookgroep die het reilen en zeilen in De Panne al langer kritisch op de korrel neemt, dook een beeld op van een bericht van sterrenchef en schepen Stéphane Buyens (ACT!E) uit De Panne. Hij stuurde in een Telegramgroep de boodschap ‘blaascontrole digaverde nu’. “Dat zien we liever niet”, reageert VIAS, het Belgisch instituut voor de verkeersveiligheid. “Zo zorg je ervoor dat mensen met een glaasje op de controle omzeilen.” Buyens had naar eigen zeggen de beste bedoelingen en ook burgemeester Degrieck kiest zijn kant.
    De Panne