VN-secretaris-generaal Antonio Guterres
Volledig scherm
VN-secretaris-generaal Antonio Guterres © AFP

VN-topman waarschuwt voor "humanitaire ramp" in Afghanistan

Antonio Guterres, de secretaris-generaal van de Verenigd Naties, heeft vandaag gewaarschuwd voor "een humanitaire ramp" in Afghanistan. Hij lanceert ook een oproep voor meer financiële middelen.

17 reacties

  • José Lippens

    3 jaar geleden
    Weeral een vetbetaalde dienaar die niet kan begrijpen dat 20 jaar steun niets opleverde en nog wil verdergaan. Dat hij zijn wedde eens een paar opoffert om hen te helpen.
  • ivan de ridder

    3 jaar geleden
    Tja, 20 jaar geleden met man en macht binnengevallen om terreur te bestrijden. Vervolgens geld, mensenlevens en middelen blijven pompen om het land te herdefiniëren tot een democratie. Op nog geen luttele maanden werd alles tenietgedaan. Waarom zou je nog verder investeren in Afghanistan als externe partij. Het zijn immers de taliban die zullen beslissen bij wie alle hulp terechtkomt. Het is niet alsof een exces aan steun zal neerdruppelen tot bij de lokale bevolking die onder hun juk leeft.
  • WILMA ULRIX

    3 jaar geleden
    Wat is dat voor onzin van de vn-topman. Wordt er nu van de ene dag op de andere geen voedsel meer geteeld of vee gehouden in Afghanistan? Wordt er ineens niet meer gewerkt? En zelfs als dat zo is, dan heeft dat volk dat toch zelf toegelaten?
  • Jean West

    3 jaar geleden
    Ze willen alleen geld anders niets.
  • Pat Hermans

    3 jaar geleden
    Amerika buiten, ze willen onafhankelijkheid, een eigen staat. Dat ze dan ook zelf instaan voor hun bevolking