Gentse vaccinatiebus aan basisschool: "We willen zo ook nog niet gevaccineerde ouders bereiken"

De vaccinatiebus van Gent staat vanmiddag vlak bij basisschool De Triangel. Daarom deelt de school folders uit aan de ouders van haar leerlingen. "We willen hen informeren en sensibiliseren. Wie nog geen vaccin kreeg, kan gewoon naar de bus wandelen om er één te halen", aldus directeur Dirix.

In Gent rijdt de vaccinatiebus "Prik & Go" intussen een week rond. Hij staat telkens een halve dag op een bepaalde locatie. Zo zou het voor veel mensen makkelijker moeten zijn om een coronavaccin te halen. Voor sommigen is de drempel te hoog om naar een vaccinatiecentrum te gaan, en anderen zijn nog niet overtuigd van het nut van een vaccin. "Daarom delen wij vanochtend flyers uit aan de ouders", zegt directeur Pieter Dirix van basisschool De Triangel aan het Baudelopark. 

We staan heel dicht bij de ouders, daarom proberen we hen te overtuigen een coronaprik te halen

Pieter Dirix, directeur basisschool De Triangel

De Gentse vaccinatiebus rijdt nog de hele maand rond, en vanmiddag staat hij in de Sleepstraat, aan de Salvatorkerk. "Dat is vlakbij onze school", zegt Pieter Dirix van De Triangel. "Zodra we hoorden dat de stad een vaccinatiebus inlegt, dachten we: dat is iets voor ons. Als basisschool staan we heel dicht bij de ouders. En er zijn wellicht tal van redenen waarom een aantal ouders nog niet gevaccineerd is, maar we kunnen hen makkelijk toeleiden naar de vaccinatiebus. "

"We delen vanmorgen verschillende flyers uit, en stellen hen de vraag: ben je gevaccineerd of niet? Als ze nog geen prik kregen, kunnen we zeggen: 'kijk, hier vlakbij staat een bus waar je een vaccin kan halen'. We hebben ook geluk, 't is 1 september, veel ouders komen zeker vandaag hun kind brengen en halen. En de vaccinatiebus staat heel dicht bij onze school, dus is het de ideale kans om het in orde te krijgen", zegt Dirix nog.

De vaccinatiebus "Prik & Go" staat tussen 12 en 18u in de Sleepstraat in Gent. De hele planning van de bus vind je hier

Meest gelezen