©  Dirk Kerstens

Eerste schooldag begint zwaarbewolkt, maar nazomer met temperaturen tot 26 graden ligt in het verschiet

De eerste schooldag start grijs met op de meeste plaatsen veel lage bewolking. Enkel in het uiterste zuiden schijnt de zon van in de ochtend, zegt het KMI. Maar de komende dagen wordt het alleen maar beter, met een mooi weekend in het vooruitzicht. Begin volgende week lijkt de zomer zelfs helemaal los te barsten.

wvb
Bron: Belga

In de loop van de dag komen er stilaan enkele opklaringen, maar op sommige plaatsen en zeker in het noordwesten kan de bewolking lang blijven hangen. Het blijft overwegend droog.

De maxima liggen vandaag tussen 15 graden in de Hoge Venen, rond 18 graden in onze provincie en het centrum van het land en tot 21 graden in het uiterste zuiden. De wind waait zwak tot matig en aan zee matig uit het noordoosten. Ook ’s avonds en ‘s nachts blijft het droog met geleidelijk meer opklaringen.

Donderdag wordt er geleidelijk drogere lucht aangevoerd en wordt het zonniger en wat warmer. In het zuiden van het land is het zonnig maar in de noordelijke helft van het land zijn er nog steeds meer wolkenvelden. Het kwik stijgt dan naar 19 tot 23 graden in onze provincie.

De temperaturen gaan vrijdag in stijgende lijn en de start van de dag belooft zelfs erg zonnig te worden, met eventueel in de namiddag vorming van stapelwolken.

Het is een voorbode van een mooi weekend waarin zon en wolken elkaar afwisselen en de maximumtemperaturen zaterdag richting 22 graden en zondag zelfs richting 24 graden klimmen.

Maandag bereiken we een voorlopig piek in temperatuur met mogelijk 26 graden in de Kempen en een zwakke zuidoostelijke wind. Die nazomer krijgt ook dinsdag een verlengstuk. Dan zullen we het volgens de voorspellingen met een graadje minder moeten stellen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER