Nederlanders krijgen tot 17 jaar cel voor gruwelijke moord op Belgische loodgieter

De rechtbank in Breda (Nederland) heeft een man en twee vrouwen veroordeeld voor de gruwelijke moord op een 56-jarige man uit Lint, in de provincie Antwerpen. Ze gijzelden de loodgieter, mishandelden hem tot de dood en verbrandden zijn lichaam.

Volgens de rechtbank in Breda moet de 56-jarige Johan door een hel zijn gegaan. Begin 2019 vertrok hij naar het huis van zijn geheime vriendin, die in Zoersel woonde. Alleen wist hij niet dat die vriendin met haar nieuwe vriend had afgesproken om hem te beroven. Ook de ex van de nieuwe vriend was bij het plan betrokken. Ze drogeerden hem met verdovingsmiddelen en bonden hem vast. Daarop gingen ze zijn huis doorzoeken naar geld.

Maar toen ze geen geld vonden, mishandelden ze de man gruwelijk. Onder meer achterin zijn loodgietersbusje, terwijl ze over de Antwerpse ring reden. Volgens de rechtbank is de loodgieter allicht door die mishandeling om het leven gekomen. Daarna brachten de drie verdachten zijn lichaam naar een woonwagenkamp in Steenbergen, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Ze zaagden zijn lichaam in stukken, verbrandden die, en dumpten de resten in een kuip met cement in het Schelde-Rijnkanaal. Later verkochten ze de bestelwagen en het loodgietersmateriaal nog.

De man die Johan mishandelde, is volgens de rechtbank de hoofddader. Hij krijgt 17 jaar gevangenis, aangevuld met tbs. Dat wil zeggen dat hij bovenop zijn gevangenisstraf verplicht psychiatrisch begeleid wordt. De vrouw uit Zoersel kreeg 10 jaar cel, de andere vrouw 8 jaar. De 20-jarige dochter van de tweede vrouw werd vrijgesproken.

Meest gelezen