© Jos Bloemen

© Jos Bloemen

© Jos Bloemen

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Schutterij Sint Joris Kaulille verhuist

Bocholt -

Zondag 29 augustus was een historische dag voor de schutterij Sint Joris Kaulille. Traditioneel wordt op deze zondag het vogelschieten georganiseerd, maar dit keer is de schutterij verhuisd van de Kettingbrugweg naar de nieuwe Schuttekamer in de Molenstraat.

Jos Bloemen

Voor de laatste keer verzamelden de schutters aan de oude Schuttekamer om vandaar in stoet door het dorp te marcheren. Aan het beeld van de schutter werd even halt gehouden en werden bloemen gelegd ter nagedachtenis van de overleden leden van de schutterij. Bij aankomst aan de nieuwe Schuttekamer werd, zoals het een vereniging die een heilige in de naam draagt betaamt, door pastoor Vinken de nieuwe thuis van de schutterij ingezegend.

“Ook de nieuwe vlaggenstok van onze vaandrig werd door de pastoor van het nodige gewijd water voorzien ter voorkoming van alle mogelijke onheil”, klinkt het bij de schutterij. “Na een toost op onze nieuwe thuis tijdens een gezellige receptie, werd de buks naar de schietstand gehaald en werd de nieuwe kogelvanger officieel door de schutters ingeschoten. Na het jarenlange wachten op deze verhuizing, waren de commentaren eensgezind lovend over de realisatie van onze nieuwe Schuttekamer.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer