Dé hoofdrolspeler in het IJslandse misbruikschandaal: Kolbeinn Sightórsson (31), in een match enkele jaren geleden tegen Frankrijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Dé hoofdrolspeler in het IJslandse misbruikschandaal: Kolbeinn Sightórsson (31), in een match enkele jaren geleden tegen Frankrijk. © BELGAIMAGE

‘Vlaamse’ bondscoach Arnar Vidarsson midden in IJslands misbruikschandaal rond sterspeler: “Nooit aan gedacht om een stap opzij te zetten”

“Ik weiger weg te lopen, ik kan niet trotser op mijn werk zijn.” Zo reageert halve Vlaming én IJslandse bondscoach Arnar Vidarsson nu het IJslandse voetbal op haar grondvesten davert. Daar heeft de voltallige voetbalbond ontslag genomen omdat die het seksueel misbruik van sterspeler Kolbeinn Sigthórsson in de doofpot had gestopt. Die randde in 2017 een vrouw in een nachtclub aan en had haar stilzwijgen intussen — mét medeweten van de bondsvoorzitter — zelfs afgekocht. 

  1. KIJK. Rouwende chimpansee houdt dode baby al drie maanden bij zich

    KIJK. Rouwende chimpansee houdt dode baby al drie maanden bij zich

    Een chimpansee in een Spaanse dierentuin houdt haar dode baby al drie maanden bij zich. De rouwende moeder kan geen afscheid nemen van het kleintje, maar dat is niet ongewoon zegt de directeur van de dierentuin. “Ze moeten eraan wennen dat ze een jong verloren zijn. Ze hebben tijd nodig om het verlies te verwerken.” De dierentuin in Valencia beseft dat het schokkend kan zijn voor bezoekers, maar kiest er bewust voor om niet in te grijpen. “Het is wat het is. De chimpansees doen het zo en wij respecteren dat.”
  2. LIVE GAZA. Israël reageert woedend op dreigend arrestatiebevel tegen Netanyahu, Amerikaanse president Biden noemt het “schandalig"
    LIVE
    1062

    LIVE GAZA. Israël reageert woedend op dreigend arrestatie­be­vel tegen Netanyahu, Amerikaan­se president Biden noemt het “schandalig"

    De aanklager van het Internationaal Strafhof in Den Haag wil een arrestatiebevel uitvaardigen tegen de Israëlische premier Netanyahu, de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant en drie Hamas-leiders. Allen maakten ze zich volgens hem schuldig aan oorlogsmisdaden. In Israël wordt woedend gereageerd. Minister Benny Gantz, die deel uitmaakt van het oorlogskabinet, spreekt van een “flagrant moreel bankroet”. Ook Hamas reageert verontwaardigd. “Dit stelt het slachtoffer gelijk aan de beul.” Amerikaanse president Biden vindt het onterecht om Israël en Hamas op één lijn te zetten. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.