President Joe Biden met zijn Oekraïense ambtgenoot Volodimir Zelenski.
Volledig scherm
President Joe Biden met zijn Oekraïense ambtgenoot Volodimir Zelenski. © AP

Biden wil uitbreiding Russische invloed in Oost-Europa voorkomen

De Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn Oekraïense ambtgenoot Volodimir Zelenski verzekerd dat hij de Russische expansie in Oost-Europa wil tegengaan en Oekraïne steunt tegen de agressie van Moskou. Biden en Zelenski ontmoetten elkaar woensdag voor het eerst in het Witte Huis, na een paar telefoongesprekken eerder dit jaar.

19 reacties

  • Walter WOUTERS

    2 jaar geleden
    Iedereen die voor Putin is geef; Moldavië, Bulgarije en Romenië dan maar ook aan Rusland, zoals de Krim...
  • Luc Lepoudre

    3 jaar geleden
    "De Russische expansie in Oost-Europa"? Is dat een mop? Wat doet de Navo, tegen alle akkoorden afspraken in, al vijfentwintig jaar? Oost-Oekraïne is helemaal Russisch, Kiev is zelfs de vroegere Russische hoofdstad. De Amerikanen zijn duidelijk de stokers. Wij hebben meer nut van goede relaties met Rusland.
  • Haverbeke Vincent

    3 jaar geleden
    Als lid van de Nato, zouden Belgische ministers moeten duidelijk maken dat Nato niet dient om Amerikaanse oorlogen te voeren. Wij staan dichter bij Rusland dan bij Amerika.
  • frans Vullings

    3 jaar geleden
    willen de amerikanen WO111 om de wapen industrie weer aan veel geld te helpen
  • Gilbert De Meyer

    3 jaar geleden
    Waarom wil America steeds maar hun vorm van leven en zogezegde democratie door de mensen hun strot duwen, Biden een goede raad blijf aub thuis , ontvang uw wedde en laat de rest van de wereld met rust.