Google streetview

100-jarige vrouw valt uit raam van woonzorgcentrum in Roosdaal: "Ongeval of poging tot ontsnapping"

In het woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw in Pamel, Roosdaal, is een vrouw van honderd jaar uit het raam van haar kamer op de eerste verdieping gevallen. De vrouw overleefde de val, maar is met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Het parket van Halle-Vilvoorde onderzoekt de zaak. 

De vrouw was nog maar enkele dagen in het woonzorgcentrum toen ze uit het raam viel. "Het ongeval gebeurde 's avonds laat om 23 uur", vertelt Toon van Melkebeek van de Raad van Bestuur van het woonzorgcentrum. "De vrouw was op de vensterbank, over de balustrade van het raam gekropen en zo naar beneden gevallen. Een toevallige voorbijganger hoorde het gekreun van de vrouw buiten en kon ons verwittigen. Ze werd onmiddellijk overgebracht naar het ziekenhuis in Aalst." 

De vrouw zou tegen enkele medebewoners gezegd hebben niet in het woonzorgcentrum te willen verblijven

Toon Van Melkebeek , woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw Pamel

De 100-jarige vrouw verbleef sinds kort in het woonzorgcentrum, vertelt Van Melkebeek. "Ze was hier slechts vijf dagen en was ingeschreven voor een kort verblijf van enkele weken. Achteraf blijkt dat de vrouw aan enkele medebewoners zou gezegd hebben dat ze niet in het woonzorgcentrum wou verblijven en dat ze zo snel mogelijk terug naar huis wou. Maar dat wist niemand van het personeel of de directie. De vrouw verbleef dan ook op een open afdeling, waar ze eigenlijk gewoon naar buiten kan stappen."

Ongeval of poging tot ontsnappen?

De familie van de vrouw heeft nu een klacht ingediend bij het parket van Halle-Vilvoorde. "Het parket gaat nu onderzoeken of het om een spijtig ongeval gaat of dat de vrouw probeerde te ontsnappen", gaat Van Melkebeek verder. "Ook intern wordt het voorval onderzocht. Het is een verschrikkelijk voorval dat haast niet te geloven valt. Zoiets mag niet gebeuren en we hebben het ook nog nooit meegemaakt." 

Meest gelezen