Het meisje donderde vanuit het raam op de tweede verdieping naar beneden. © rdb

Meisje van 14 maanden tuimelt vanaf tweede verdieping uit raam: als bij wonder overleeft ze de val

Een meisje van veertien maanden is woensdagavond uit een raam van de tweede verdieping getuimeld. Dat gebeurde in een opvangcentrum voor sans papiers. Het meisje verkeerde even in kritieke toestand, maar is inmiddels aan de beterhand.

Robin De Becker

Amper enkele luttele minuten waren genoeg opdat het drama zich voltrok in de hotelkamer van een opvangcentrum voor sans papiers in centrum Brussel. Dat hotel wordt beheerd door Samusocial in overeenkomst met de eigenaars van het pand. “De mama was eventjes naar beneden om iets te halen”, legt Christophe Thielens van Samusocial uit. “Het meisje van veertien maanden liet ze onbeheerd achter in de kamer. Er stond wat verderop een koets tegen de muur, vlakbij het raam dat geopend stond. Het meisje klauterde in de koets en kroop vervolgens op de vensterbank. Daar tuimelde ze twee verdiepingen naar beneden.”

Neurologie

Al snel werd het kindje opgemerkt op het voetpad door medebewoners die er worden opgevangen. Het team van Samusocial dat aan de ingang zit, belde meteen de hulpdiensten die niet veel verderop zitten. In eerste instantie werd het meisje in kritieke toestand naar het Sint-Lukasziekenhuis afgevoerd. Daar kwam ze er al snel weer bovenop, al wordt ze nog zorgvuldig in de gaten gehouden door de dienst Neurologie.

Onvermijdelijk

“Dit is uiteraard een zeer tragisch ongeval dat al bij al nog een goede afloop kende”, zegt Thielens. “De familie en ons team zijn in shock door wat er gebeurde. We vragen alle families hier om steeds zo goed mogelijk op de kinderen te letten. Maar we herbergen zoveel families. Het is bijna onvermijdelijk dat er soms eens iets gebeurt. Een nulrisico bestaat nu eenmaal niet.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER