Radio 2

Baby van 14 maanden overleeft val uit raam van Brussels opvangcentrum

Een meisje van veertien maanden is woensdagavond uit een raam gevallen in het centrum van Brussel. Het kind viel van de tweede verdieping naar beneden in een opvangcentrum voor mensen zonder papieren. Haar toestand was een tijdlang kritiek, maar intussen is ze aan de beterhand.

Het hotel vangt mensen zonder papieren op en wordt beheerd door de noodhulporganisatie Samusocial. "De moeder ging even naar beneden om daar iets te halen. Ze liet de baby onbeheerd achter in haar kamer", legt Christophe Thielens uit. "Wat verderop stond een kinderwagen vlakbij het raam. Het meisje is in de wagen geklauterd en is op die manier op de vensterbank geraakt. Daarna viel ze uit het raam en kwam ze twee verdiepingen lager op het voetpad terecht."

Toestand stabiel

De baby werd snel opgemerkt door medebewoners. De hulpdiensten werden meteen verwittigd. Die waren snel ter plaatse en brachten het meisje in kritieke toestand naar het Sint-Lukasziekenhuis. Intussen is haar toestand stabiel, maar ze wordt nog steeds opgevolgd op de afdeling Neurologie. “We zijn heel blij dat dit tragische ongeval goed is afgelopen”, zegt Thielens nog. “De familie en ons team zijn in shock door wat er is gebeurd. Een nulrisico bestaat helaas niet.”

Meest gelezen