Overnemer Flandria: “De Antwerpenaar kent de haven niet meer”

“De toekomst van de Flandria is verzekerd”, dat meent ondernemer Philip De Prest, die een van de Flandriaboten en het handelsfonds overnam. Hij heeft nu aanzienlijke plannen om de haven opnieuw bekend te maken, onder meer bij de Antwerpenaar. Vanaf 1 april vaart de Flandria weer uit. Zo is maandag bekendgemaakt.

Eind vorig jaar stopte de Flandria met varen. Entertainmentgroep Studio 100 had de handdoek in de ring gegooid door tegenvallende resultaten. Nadat de Flandriaschepen te koop werden gezet, is ondernemer Philip De Prest beginnen praten met eigenaar Brabo.

“Het aantal boottochten is licht dalend, alhoewel er vorig jaar nog 30.000 mensen een tocht hebben meegemaakt. Antwerpen zonder haventocht, dat kan niet. We hebben het handelsfonds en de Flandria 24 overgenomen. We gaan focussen op de rendabele activiteiten”, stelt De Prest. “Sinds 9/11 kent de Antwerpenaar de haven niet meer (door de veiligheidsmaatregelen op de kaaien, red.). Zij worden een van de grote doelgroepen.”

Het eigen schip ‘Festina Lente’, komt mee onder de Flandriavlag. De aangekochte Flandria 24 wordt samen met brouwerij Moortgat opgefrist. “Het stof moet eraf. We gaan het schip opfrissen en iedereen een warm welkom heten.”

De ondernemer, ook gekend van de intussen gezonken badboot, denkt luidop aan combinatietrips met bijvoorbeeld fietstochten, Red Star Line en het Havenhuis.

In tegenstelling tot vroeger wil men nu het hele jaar door varen. Op termijn wordt ook gedacht aan een schip met een schip van 500 passagiers of meer. Wat er met de andere, niet-verkochte Flandria-boten gaat gebeuren, is voorlopig onduidelijk.

Antwerps havenschepen Marc Van Peel en schepen van Toerisme Koen Kennis reageren tevreden. Ze vinden rondvaarten een van de mooiste manieren om de eigen stad en haven te bekijken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER