Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

HET DEBAT. Moeten niet-gevaccineerden minder vrijheden krijgen als coronasituatie zou verergeren? Dit is jullie mening

Als de coronasituatie in ons land opnieuw zou verergeren, dan moeten niet-gevaccineerden minder vrijheden krijgen dan gevaccineerden. Dat vindt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. “Ik zal niet tolereren dat meer dan 90 procent in Vlaanderen bestraft wordt door mensen die vrij egoïstisch zijn en niet denken aan het algemeen belang”, luidt het. Wat denk jij? Eerder vandaag lieten we experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.

79 reacties

  • Jacques-Philippe Leclerc

    3 jaar geleden
    Hoe het Duitse volk zover kwam, om alles te accepteren. Hermann Göring: “Het was heel eenvoudig, het heeft niets te maken met het nationaal-socialisme, het heeft alles te maken met de menselijke natuur. Je kunt het doen in een nazi-socialistisch, communistisch regime, in een monarchie en zelfs in een democratie. Wat gedaan moet worden om mensen tot slaaf te maken is om ze bang te maken. Als je de mensen bang kunt maken en ze accepteren de angst, kun je ze laten doen met ze wat je wilt ".
  • jean-piere daenens

    3 jaar geleden
    Zeer juiste stellingname. Niet gevaccineerden gijzelen de samenleving. Als vrijheid egoïsme wordt, dan moet je die beperken.
  • Marc Ponnet

    3 jaar geleden
    Het is duidelijk dat de overgrote meerderheid van diegenen die nu op IZ belanden niet-gevaccineerden zijn! Daarom zou een verplichting tot vaccinatie vanzelfsprekendheid, moeten zijn en neen, je kan de weigeraars niet in de gevangenis stoppen maar wel een deel van de medische kosten doen terugbetalen als zij mét corona in het ziekenhuis belanden. Maar alvast een coronapas invoeren overal waar de vaccinatie graad lager is dan 90% is ndzk!
  • Bart Van Hove

    3 jaar geleden
    Geen opschaling van de ziekenhuizen voor Covid. Indien niet gevaccineerd, jammer maar wachten tot er een plaats vrij is. Eerst de nodige gezondheidszorg voor de gevaccineerden. Voorrang voor diegenen die de moeite hebben genomen om zich te laten inenten. Verder: Corona paspoort in heel Vlaanderen invoeren. Ben je niet gevaccineerd, dan ben je een gevaar voor de medemens en moet je niet op café of restaurant gaan. In de VS wil men nu verplichte vaccinatie!
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    De Grondwet is voor Vivaldi blijkbaar niet meer dan 'een vodje papier', want daar staat in dat alle Belgen gelijk moeten behandeld worden en niet gediscrimineerd mogen worden. Zei deze regering ook niet dat ze geen 'pasjesmaatschappij' wou?