Discotheek Red&Blue opent na anderhalf jaar opnieuw de deuren: "Het lijkt wel drie jaar geleden"

In Antwerpen is discotheek Red&Blue gisteravond voor het eerst weer opengegaan sinds de sluiting door corona. Een maand vroeger dan gepland, want discotheken mogen officieel pas open vanaf 1 oktober. Een privéfeest met 200 mensen mag wel weer, en dat is dan ook wat eigenaar Nourdin Ben Sellam heeft gedaan. De eerste discotheekgangers waren alvast enthousiast: "Heel speciaal dat we hier weer met onze vrienden naartoe kunnen komen", klinkt het.

"We hebben er echt lang op gewacht, het lijkt wel 3 jaar geleden", zegt Lenny, die in de rij staat om binnen te gaan bij Red&Blue. De discotheek was anderhalf jaar gesloten door de coronamaatregelen en de vaste klanten hebben het duidelijk gemist. "Ik kwam hier elke week en ik ken hier iedereen", zegt Dante. "Het is dus echt wel speciaal dat ik hier terug naartoe kan komen met de vrienden met wie ik hier elke donderdag stond."

Ik heb met mijn vriend anderhalf jaar op de playstation gespeeld toen het hier gesloten was. Ik hoop dus dat ik dit weer gewoon kan worden

discotheekganger Marijke

Ook voor Marijke is het een spannend moment waar ze lang naar heeft uitgekeken. "Ik heb vooral mijn tijd gevuld door op de playstation te spelen met mijn vriend toen het hier anderhalf jaar gesloten was. In het begin was dat wat aanpassen, maar je wordt het wel gewoon. Ik hoop dus dat ik dit ook weer snel gewoon wordt", lacht ze.

Privéfeest met Covid Safe Ticket

Eigenaar Nourdin Ben Sallam is ook erg blij dat hij zijn vaste klanten weer kan begroeten. "Iedereen die wou komen, kon op voorhand een mail sturen. Zo hebben we een lijst gemaakt met genodigden om er een privéfeest van te maken, met een Covid Safe Ticket. We kregen wel vragen van mensen die twijfelden of het wel veilig was en volgens de regels, maar we zijn echt helemaal in orde. Burgemeester Bart De Wever heeft dat ook bevestigd."

Ik ga nu de eerste keer wat vroeger sluiten want de buurt is het niet meer gewoon, ze moeten er weer wat aan kunnen wennen

Eigenaar Nourdin Ben Sallam

Ben Sallam hoopt dat hij in oktober weer 600 mensen mag ontvangen, maar dat is nog niet helemaal duidelijk. "We weten nog altijd niet onder welke voorwaarden we zullen mogen openen. Niemand kan er aan uit." 

Voorlopig is het dus een privéfeest met 200 man, en het Red&Blue gaat ook iets vroeger dicht dan vroeger. "Ik doe rond 4 à 5 uur de deur al dicht, het zal niet tot 7 uur 's morgens zijn. De buurt is het niet meer gewoon, het is hier anderhalf jaar stil geweest. Ik wil ze dus de kans geven om er opnieuw wat aan te wennen."

Meest gelezen