Marie en haar vriend Sam.
Volledig scherm
PREMIUM
Marie en haar vriend Sam. © rv

Op Hotel Mama met je lief? Net zoals Gaya (26) en Marie (23) wonen steeds meer twintigers nog bij hun ouders. Zo maken zij de rekening

Steeds meer volwassen kinderen blijven na hun studies nog bij mama en papa wonen. Gaya (26) doet het, net als Marie (23). Zélfs haar lief is mee ingetrokken bij Hotel Mama. “We hebben even gekeken om samen een appartement te huren of een huisje te kopen dat we konden renoveren. Maar halleluja, dat is duur.” Gezinssocioloog en gewoon hoogleraar Dimitri Mortelmans (UAntwerpen) vertelt welke afspraken je het best vastlegt als twintigers nog even in het ouderlijke nest blijven plakken en hoe je de rekening maakt. 

22 reacties

  • Stevie Peeters

    3 jaar geleden
    Ze zullen wel showen op instagram met de door mama en papa gesponsorde luxe.
  • Rudi Pieters

    3 jaar geleden
    Juist Sylvain dat ge u lening van u huis niet meer kan inbrengen moest veel meer protest op gekomen zijn dat snijd de jongeren de pas af
  • dieter devreze

    3 jaar geleden
    7 jaar studeren om dan begot met communicatiewetenschappen te eindigen. Op die tijd was mijn doctoraat afgewerkt, was ik gehuwd, huis gekocht en mijn eerste twee kinderen geboren.
  • Verhecken Sylvio

    3 jaar geleden
    1-Emancipatie van de vrouw, waardoor 2 verdieners noodzakelijk geworden zijn.2-prijzen huur/aankoop zijn niet meer betaalbaar,zelfs voor 2-verdieners en Laats en ook zeer belangrijk.Onze verkregen woonbonus waar veel generaties kunnen op vertrouwen heeft gegeven,een financieel ademruimte is ons door deze regering afgenomen. Weinig of geen mens die er over gerept heeft,maar een serieuze impact heeft bij een lening!kortom, alles wordt ons afgenomen..
  • Jan Marens

    3 jaar geleden
    Mogen de ouders dan ook bij hun inwonen als ze zorgbehoevende zijn? Voor wat hoort wat natuurlijk e.