Belga Image

School buitengewoon onderwijs Buggenhout helpt mee om leerlingen op school te krijgen na misgelopen busvervoer De Lijn

School Blijdorp in Buggenhout heeft met het hele team geholpen om 9 leerlingen af te zetten en op te halen aan de school. De school voor buitengewoon onderwijs  zat de afgelopen dagen met de handen in het haar omwille van het misgelopen busvervoer van De Lijn. "We hebben allemaal geholpen. Maar het komt zeker goed."

"De Lijn had slecht gecommuniceerd", legt directrice Ria Vermeulen van school Blijdorp in Buggenhout uit. De school biedt onderwijs aan kinderen en jongeren tussen de 2,5 en 15 jaar met een matig of ernstig verstandelijke beperking. Ook kinderen met een bijkomende sensoriële, motorische of emotionele beperking kunnen er terecht.

We stonden te wachten op een lege parking
Directrice school Blijdorp in Buggenhout: Ria Vermeulen

"De extra bussen die nodig waren tijdens de maand september, voor het vervoer van de kinderen, waren er niet." Dat betekent geen bussen en geen buschauffeurs. En kinderen die staan te wachten op een bus die maar niet komt, zegt Vermeulen: "Ook de ouders, wij van de school en de busbegeleider stonden te wachten op de parking op niets."

Hele team helpt

De directeur besloot zelf de handen uit de mouwen te steken. "Ik ben gisteren om 7 uur opgebeld en ben samen met iemand van het secretariaat in de auto gesprongen. Ook kinderverzorgsters, therapeuten en anderen zijn ingesprongen om de kinderen op te halen en af te zetten. En zo gaat dat al sinds woensdag. Er is nu afgesproken dat ik vandaag de avondshift doe, want iedereen gaat graag op tijd naar huis", glimlacht Vermeulen.

De directrice legt nog uit hoe het allemaal gebeurd is: "Minister Lydia Peeters had budget voorzien om tijdens de pandemie extra bussen in te leggen tijdens de eerste schoolmaand. De contracten voor die bussen waren niet tot bij de busmaatschappij en de onderaannemer geraakt."

"Fouten kunnen gebeuren"

Maar de directrice verwijt De Lijn niks: "Fouten kunnen gebeuren, dit is niet moedwillig gebeurd. Er zijn daar wissels gebeurd, zoals een mevrouw die er al heel lang werkte en is weggegaan. Er zijn nieuwe mensen in de plaats gekomen en die mogen ook fouten maken. Maar die fouten moeten natuurlijk zo snel mogelijk hersteld worden."

Fouten kunnen gebeuren, dit is niet met opzet gebeurd

Directrice school Blijdorp in Buggenhout: Ria Vermeulen

Directrice Vermeulen is al 31 jaar schooldirecteur en is nog nooit met iets naar de pers gestapt. Nu besloot ze dat wel te doen met de hele problematiek rond het busvervoer van het openbaar onderwijs: "Ik heb nog nooit meegemaakt dat 2 bussen niet opgedaagd zijn. En het komt goed, we zijn in volle hoop", eindigt ze op een positieve noot. Vanaf maandag zou alles moeten in orde zijn.

Meest gelezen