"Ik heb vertrouwen: Rowlings andere boeken waren ook goed"

Verschillende boekhandels wereldwijd hebben vannacht speciaal de deuren geopend voor de verkoop van het nieuwste Harry Potter-boek, "Het vervloekte kind". Ook in Gent en Brussel daagden enkele honderden mensen op. "Het vervloekte kind" komt negen jaar na het vorige Potterboek van de Britse schrijfster J.K. Rowling.
AFP or licensors

"Harry Potter en het vervloekte kind" vertelt over de volwassen man die Potter nu is. Hij is een overwerkte ambtenaar bij het Ministerie van Toverkunst en is vader van drie kinderen.

Het boek komt een dag na de première van de gelijknamige toneelvoorstelling in Londen. Voor de Nederlandstalige versie van het boek is het voor de Belgische en Nederlandse fans nog wachten tot midden november. 

De Engelstalige versie blijkt ook gegeerd te zijn. Fans bij een Gentse boekhandel vannacht popelden om te lezen hoe het Potter nu vergaat. "Het is spannend, ik vraag me af wat er gebeurd is, wat ze (Rowling, red.) ermee gedaan heeft. Ik heb er vertrouwen in. Haar andere boeken waren ook goed", vertelt een trouwe Potterlezer.

Rowling prijst haar discrete fans

Rowling was gisteren zelf in het Palace Theatre in Londen waar het toneelstuk loopt. Ze bedankte de fans omdat ze discreet zijn over de inhoud van "Het vervloekte kind". "Ik ben niet verbaasd. Ze willen het voor elkaar niet verpesten", zegt de schrijfster.

Rowling wil dolgraag dat het toneelstuk te zien is over de hele wereld. "Broadway? Ik wil breder gaan. Ik wens dat zoveel mogelijk fans de kans krijgen."

Meest gelezen