©  Joris Herregods

Het Bollekesfeest is weer helemaal terug, mét Covid Safe Ticket en zes scantenten

Na twee jaar is het grote Bollekesfeest in Antwerpen weer helemaal terug. Van 17 tot 19 september mogen de bezoekers de sfeer gaan opsnuiven op de Grote Markt, de Groenplaats en het Steenplein. Je moet dan wel met een Covid Safe Ticket door een van de zes grote scantenten.

Saar Van Olmen

De agenda van het Bollekesfeest is goed gevuld. Er zijn, net zoals andere jaren, drie feestzones ingesteld: de Grote Markt, de Groenplaats en het Steenplein. Naast streekproducten en culinaire hoogstandjes zijn er ook live-optredens, deejays en kinderanimatie. Op de affiche staan onder meer Natalia, Metejoor, The Starlings, Willy Sommers, Dana Winner en dj-duo Ilsen en Verhulst.

Door de coronamaatregelen kon het Bollekesfeest vorig jaar niet doorgaan. Eerder dit jaar werd ook beslist om het evenement van augustus naar september te verplaatsen om het dit jaar alle kansen te geven. Antwerpen is volgens de organisatie daarmee de eerste stad met een evenement met Covid Safe Ticket (CST) in het centrum.

Om van het Bollekesfeest te kunnen genieten, moeten de bezoekers in het bezit zijn van een Covid Safe Ticket (CST) zoals bij veel andere grote evenementen.

Wat is een Covid Safe Ticket? 

Een Covid Safe Ticket toont aan dat je aan een van deze voorwaarden voldoet: 

  • Je bent minstens twee weken volledig gevaccineerd
  • Je legde een negatieve PCR-test af, deze is 48 uur geldig
  • Je legde een negatieve antigeen(snel)test af, deze is 24 uur geldig
  • Je bent herteld van het coronavirus na besmetting en bezit over een herstelcertificaat van maximum 6 maanden

Via de CovidSafeBE-app kan je dan een QR-code genereren. Je kan de code ook downloaden en afdrukken vanop www.myhealthviewer.be www.mijngezondheid.be of www.burgerprofiel.be. Via het telefoonnummer 078 78 78 50 kan je het ook per post laten opsturen.

Zes scantenten

Om de Covid Safe Tickets te controleren, zullen er op het Bollekesfeest zes grote scantenten aanwezig zijn. Daar kunnen bezoekers hun CST laten scannen. Als alles in orde is, krijgen ze een toegangsbandje dat voor de drie feestzones geldt. Een mondmasker of social distancing is vanaf dan niet meer verplicht.

Gevaccineerden of mensen met een geldig herstelcertificaat krijgen een weekendpolsbandje voor de drie feestzones. Bezoekers die een negatieve test hebben afgelegd, krijgen een dagpolsbandje en moeten de dag erna hun CST opnieuw laten scannen.

Er worden ook scanmomenten op voorhand georganiseerd en ter plaatse zal er een sneltestcentrum zijn. Bezoekers die minder computervaardig zijn, kunnen in de stadswinkel terecht voor hulp.

Meer info over het Bollekesfeest staat ook op www.bollekesfeest.be. Die site wordt de komende weken nog verder aangevuld met mobiliteitsinfo, het programma en de toegang tot de feestzones.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER