Enkele honderden fans huldigen de Olympische medaillewinnaars in Brussel

Bron: Belga

Met zeven medailles deed Team Belgium het goed op de Olympische Spelen van Tokio 2020. Vrijdagnamiddag werden de atleten gevierd op de Grote Markt in Brussel. Enkele honderden zakten af naar Brussel om de atleten toe te juichen.

Kort na 16 uur verschenen de medaillewinnaars en de atleten met een plaats in de top acht op het balkon van het stadhuis. Onder anderen goudenmedaillewinnaars Nina Derwael - die in het turnen won aan de brug met ongelijke leggers - en de hockeymannen tekenden present. Derwael omschreef de voorbije weken als “heel overweldigend”, maar “een droom die werkelijkheid wordt”. De 21-jarige Limburgse neemt nog een week vakantie en slaat daarna weer aan het trainen.

Ook Bashir Abdi (marathon), Matthias Casse (judo) en de jumpingploeg (ruitersport), die allemaal brons behaalden, waren te bewonderen op het balkon. Aan zijn derde plaats hield Abdi aanvankelijk een “dubbel gevoel” over, zei hij. “Maar sinds ik terug ben, besef ik wel dat ik iets strafs gepresteerd heb. Ik ben enorm blij dat ik niet met lege handen ben teruggekeerd.”

Onder de afwezigen zilverenmedaillewinnaar bij het wegwielrennen Wout van Aert en Nafi Thiam, die in Tokio net als in Rio in 2016 goud behaalde op de zevenkamp. De 27-jarige Thiam sluit haar seizoen vrijdagavond af op de Memorial Van Damme, waar ze in actie komt bij het hoogspringen, en wilde tijdsdruk vermijden.

Voorts waren onder anderen nog Lotte Kopecky (vierde bij wegwielrennen), Marten Van Riel (vierde in triatlon) en de mannen van de Belgische 3x3-basketbalploeg (vierde) niet van de partij. De 3x3 Lions - die in opspraak kwamen omdat ze mogelijk fictieve toernooien hadden georganiseerd om zich te kunnen plaatsen voor de spelen - nemen dit weekend met 3x3 Antwerp deel aan een toernooi in Canada.

België behaalde op de Olympische Spelen in Tokio zeven medailles en daarnaast nog eens negentien olympische diploma’s. Het waren de succesvolste spelen voor België sinds die van 1924 in Parijs.

(tact)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen