EPA
Volledig scherm
© EPA

Ondanks machtsovername door taliban blijft EU aanwezig in Kaboel “als veiligheid het toelaat”

Ondanks de machtsovername in Afghanistan gaan de EU-lidstaten zich coördineren om een Europese aanwezigheid in hoofdstad Kaboel te behouden, al moeten de veiligheidsomstandigheden dat toelaten. Dat heeft de chef van de Europese diplomatie, Josep Borrell, vrijdag verklaard na een informeel overleg van de Europese ministers van Buitenlandse Zaken in het Sloveense Brdo.

4 reacties

  • Andy De Schieter

    3 jaar geleden
    Als de Taliban 'Boe' roept, dan bibbert het papieren leger van Europa. De Taliban doet wat ze nodig vindt, Europa moet eerst procedures volgen en papieren invullen.
  • Chris Verberne

    3 jaar geleden
    Na twee weken Taliban regime capituleren de Europese leiders. Bang om de kostbare mineralen en grondstoffen te verliezen die er gedolven worden. Terwijl Van der Leyden kwaad was op Turkije omdat de stoel waarop zij moest plaats nemen haar niet beviel, is het nu geen enkel probleem dat vrouwenrechten door de Taliban op erbarmelijke wijze geschonden worden. Kwestie van de juiste prioriteiten te leggen. Onze politici zijn een bende "collaborateurs" enkel gedreven uit winstbejag.
  • Karel Flanders

    3 jaar geleden
    Dat die politici daar zelf eens gaan rondlopen. Het is gemakkelijk om vanuit je ivoren toren beslissingen te nemen die anderen zonder boe of ba moeten opvolgen. Soldaten kiezen er natuurlijk voor maar je ergens gaan bemoeien of je eigen land verdedigen is een groot verschil.
  • Paul Verbeeck

    3 jaar geleden
    En ze blijven humanitaire hulp bieden ook , waar gaat deze heen gaan denk je . Niet naar de bevolkingsgroepen die het nodig , komt wel terecht bij de taliban desnoods langs een omweg of achterdeur. Als deze organisaties denken dat ze ons iets anders kunnen wijsmaken, zijn ze dommer dan vele gewone burgers.