Voetbalclubs mogen opnieuw uitsupporters ontvangen

Een treffen van Club Brugge en KV Oostende begin dit jaar, zonder publiek. Volgende speeldag zou dat anders kunnen zijn. ©  Belga

Vanaf 10 september zullen de Belgische voetbalclubs opnieuw bezoekende supporters in hun stadion toe mogen laten. Dat deelde de Pro League vrijdag mee.

Bron: Belga

Op 10 september zal het 552 dagen geleden zijn dat er bezoekende supporters bij een wedstrijd waren. ‘Eindelijk is iedereen terug!’, zegt ceo Pierre François. ‘Wij zijn blij dat onze clubs eindelijk zullen kunnen rekenen op de steun van hun trouwste supporters, ook op verplaatsing. We moeten onze clubs en de fans die nu al wedstrijden konden bijwonen, bedanken. Dankzij hun inspanningen kunnen we nu al bezoekende supporters toelaten. We hebben er vertrouwen in dat de clubs ook deze stap goed zullen organiseren.’

Er gelden enkele voorwaarden. Voor alle wedstrijden is een combiregeling voor de uitsupporters verplicht. Dat betekent dat ze zich alleen naar het stadion kunnen verplaatsen via een erkende supportersclub en bus. Hun Covid Safe Ticket zal gecontroleerd worden bij het opstappen op de bus en bij aankomst aan het stadion.

Het inzetten van ordediensten is van essentieel belang om de wedstrijden veilig te kunnen organiseren. Wedstrijden met bezoekende supporters kunnen dus alleen georganiseerd worden na goedkeuring van de lokale autoriteiten.

KMSK Deinze-Moeskroen en  Club Brugge-Oostende worden vrijdag 10 september mogelijk de eerste wedstrijden met uitsupporters.