20 december 2020: tientallen kaarsen nabij de plek in het park waar het lichaam van de zestienjarige is aangetroffen.
Volledig scherm
20 december 2020: tientallen kaarsen nabij de plek in het park waar het lichaam van de zestienjarige is aangetroffen. © AFP

Gruwelijke, urenlange mishandeling kost gepeste 16-jarige het leven in Helsinki: drie minderjarigen krijgen jarenlange celstraffen

FINLANDDrie minderjarigen hebben vandaag in de Finse hoofdstad Helsinki celstraffen tussen de acht en tien jaar gekregen voor hun aandeel in de gewelddadige dood van een zestienjarige. De drie - allen geboren in 2004 - folterden hun oud-klasgenoot urenlang op sadistische wijze en sloegen hem uiteindelijk dood in een park in Koskela, een district in de hoofdstad. De feiten uit begin december 2020 schokten heel Finland.

14 reacties

  • Ozzy Dhondt

    3 jaar geleden
    Hier zouden ze al vrij zijn na enkele maanden. Het loopt overal vol crapuul, en de ouders zijn ook de grote schuldigen. Opvoeding is ver te zoeken vantegenwoordig.
  • Marie Vanakker

    3 jaar geleden
    Iemand doden zou sowieso altijd een leven achter tralies moeten betekenen. Het slachtoffer krijgt ook geen 2de kans.
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Opsluiten en sleutel weggooien dat crapuul zou nooit nog mogen vrijkomen dit is pure moord en niks minder!
  • Glenda Corens

    3 jaar geleden
    Iedereen heeft een gsm...had ik die vrouw geweest had ik de politie gebeld een eindje verder...zij verdient ook een straf wegens nalatigheid en het geen hulp verlenen aan een mens in nood.
  • Joël Hendrickx

    3 jaar geleden
    Als dit niet zwaarwichtig is, wat dan wel?