©  REUTERS

Hij vindt geen plezier meer in het vechten op de fiets: Dan Martin kondigt afscheid aan na indrukwekkende wielercarrière

De Ier Dan Martin neemt binnenkort na een carrière van veertien jaar in het peloton afscheid van het wielrennen, zo maakte hij vrijdag bekend in een communiqué van zijn ploeg Israel-Start Up Nation. Voor de 35-jarige renner wordt de Ronde van Lombardije op 9 oktober zijn laatste koers.

Bron: BELGA

Martin heeft 22 overwinningen op zijn palmares staan, waaronder zeges in de drie grote wielerrondes. In de Tour pakte hij twee ritzeges (Bagnères de Bigorre en op de Mûr-de-Bretagne in 2013 en 2018), net als in de Vuelta (2011 en 2020). Eerder dit jaar voegde hij daar ook nog een ritzege in de Ronde van Italië aan toe. In de eindstand van de grote wielerrondes eindigde hij zes keer in de top tien. Met Luik-Bastenaken-Luik (2013) en de Ronde van Lombardije (2014) staan er ook twee Monumenten op zijn erelijst.

“Ik heb hier lang over nagedacht, maar ik denk dat het tijd is om te stoppen”, aldus Martin. “Er zijn nog andere dingen in het leven dan wielrennen en ik heb al een tijdje geleden gemerkt dat ik het plezier in de sport een beetje verloren had.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer