Aleksander Ceferin.
Volledig scherm
Aleksander Ceferin. © AFP

UEFA-voorzitter Ceferin "zwaar verontrust" over FIFA-plannen voor tweejaarlijks WK

Buitenlands voetbalUEFA-voorzitter Aleksander Ceferin is “zwaar verontrust” over de plannen die de Wereldvoetbalbond FIFA heeft om het WK voetbal tweejaarlijks te laten plaatsvinden, zo blijkt uit correspondentie tussen de UEFA-voorzitter en Ronan Evain, CEO bij het overkoepelende supportersorgaan Football Supporters Europe, die nieuwsagentschap AP gisteren kon inkijken.

11 reacties

  • Raymundo Goethals

    3 jaar geleden
    4 jaar is veel te veel. Kdb 3x (12j) en einde carriere. 2 jaar zo veel leuker zijn. Het EK had nauwelijks interesse elders en copa america volge niemand... dus?
  • Willem Becker

    3 jaar geleden
    Ik zou het toejuichen ware het niet dat de kansen op het spelen van een eindtoernooi kleiner worden 16 clubs tegen 32 op EK. En mss worden de 16 clubs wel minder ten faveure van de andere werelddelen. Wel meer kansen om wereldkampioen te worden.
  • Peter Berg

    3 jaar geleden
    Geld...enige drijfveer.
  • Jorick Lefever

    3 jaar geleden
    Als alle andere toernooien vervangen worden door elk 2 jaar een wk is dit heel goed, en dan hebben Europese ploegen ook geen probleem meer met de Afrika cup en dergelijke, als het extra tornooi is is het gekkenwerk
  • Hans Verelst

    3 jaar geleden
    Hij doet me denken aan de club brugge supporters tegenwoordig, in 80 pct van hun reacties gaat het over geld en hoeveel. Vroeger spraken supporters over een palmares. Bij gebrek traan nu dus over geld. Het voetbal verliest zijn waarde.