Enkele honderden betogers bijeen in Brussel tegen verplichte vaccinatie

In Brussel zijn vanmiddag enkele honderden mensen bijeengekomen om te betogen tegen een mogelijke verplichte vaccinatie. De groep van veelal Franstalige betogers trok van het Jubelpark naar de ingang van de Franstalige openbare omroep RTBF.

Met slogans als "Red onze democratie", ā€œBescherm onze kinderen" en "Nee aan de verplichte vaccinatie" stapte de groep van het Jubelpark naar de RTBF. Ze verwijten de Franstalige omroepen RTBF en RTL van eenzijdige berichtgeving over de coronavaccins en een spreekbuis te zijn van de overheid en de farma-industrie.

"We hebben het recht geĆÆnformeerd te worden door anderen dan propagandisten", klonk het in een toespraak. Ook enkele Franstalige ministers zijn kop van Jut. Zo eisen de manifestanten onder meer het ontslag vanĀ Caroline DĆ©sir (PS), de minister van Onderwijs van de Franse gemeenschap, omdat ze zwaar heeft ingezet op een vaccinatiecampagne in het Brusselse Franstalige onderwijs.

In de toespraak geven ze voorts aan niet (allemaal) tegen vaccins te zijn, maar wel tegen de verplichte vaccinatie die er volgens hen niet alleen voor zorgpersoneel, maar voor iedereen zit aan te komen. Nochtans zijn daar geen aanwijzingen voor.Ā "De vaccinatie zal verplicht worden als we nu niet op straat komen", klinkt het.

"Iedereen moet zijn eigen keuze hebben", zegt een betoger. "Ik heb niets tegen mensen die gevaccineerd zijn, maar ze mogen het mij of mijn kinderen niet opdringen." Ook de mogelijke invoering van een coronapas voor de Brusselse horeca ligt erg moeilijk voor de betogers.Ā De actie is vreedzaam verlopen.

Meest gelezen