©  Bart Vandenbroucke / VDB VDB

BK rally: De Mevius snelt naar twee seizoenszege in Omloop van Vlaanderen

Ghislain de Mevius (Skoda Fabia R5 Evo) heeft de Omloop van Vlaanderen gewonnen, de derde manche van het Belgian Rally Championship. Voor De Mevius is het na zijn overwinning in de South Belgian Rally zijn tweede zege van het seizoen. Vincent Verschueren (VW Golf GTI) eindigde als tweede op 8.8 sec. In de tussenstand van het kampioenschap blijft Ghislain de Mevius aan de leiding.

Gilles Niesen
Bron: BELGA

De start van de Omloop van Vlaanderen vrijdagnamiddag was veelbelovend met vier rijders die in de openingsrit binnen de 1.1 sec van elkaar volgden. Adrian Fernémont en Vincent Verschueren reden de snelste tijd. Sébastien Bedoret (Skoda Fabia R5 Evo) volgde als derde op 0.8 sec. Nog eens 0.3 sec verderop volgde Ghislain de Mevius als vierde. In de daaropvolgende rit nam de Mevius de leiding om die op het einde van de eerste lus opnieuw af te staan aan Bédoret. De Mevius won vervolgens drie ritten op rij en sloot de dag af als leider met een bonus van drie seconden op Bédoret.

Zaterdagochtend opende De Mevius met twee snelste tijden en sloeg hij een kloof op eerste achtervolger Adrian Fernémont. Sébastien Bedoret ging in de tweede rit in de fout door te diep in een koord te gaan waarna de bodemplaat van de Skoda de grond raakte en Bedoret uit de koord werd gegooid met de opgave tot gevolg.

Beetje bij beetje knabbelde Verschueren aan zijn achterstand op Fernemont om na de twaalfde rit op te schuiven naar de tweede plaats. Verschueren, Fernemont en Munster bikkelden om elke seconde. De strijd voor de tweede en derde plaats bleef bijzonder spannend tot de allerlaatste klassementsrit. Uiteindelijk eindigde Verschueren tweede voor Fernémont en Munster die uiteindelijk 1.5 sec tekortkwam voor zijn eerste podium. Kris Princen (Citroen C3 R5) eindigde als vijfde, Pieter-Jan Michiel Cracco (Skoda Fabia R5 Evo) als zesde. De zege die was voor de tweede keer dit seizoen voor Ghislain de Mevius die in de tussenstand van het kampioenschap zijn leidersplaats verstevigde.

Net als in de Ypres Rally werd er ook in de Omloop van Vlaanderen een powerstage georganiseerd. Die werd gewonnen door Fernémont. Een snelste tijd die hem vijf extra punten opleverde. Kris Princen eindigde tweede in de powerstage, Grégoire Munster derde, Pieter-Jan Michiel Cracco vierde en Vincent Verschueren eindigde als vijfde in de powerstage, goed voor een extra punt.

Bij de junioren ging de zege naar Charles Munster (Opel Corsa Rally4). Bij de historische wagens won Paul Lietaer. Eind deze maand wordt in de Oostkantons de East Belgian Rally gereden, de vierde wedstrijd van het BK rally.