Ine Nijs, hartsvriendin van Lara Switten
Volledig scherm
PREMIUM
Ine Nijs, hartsvriendin van Lara Switten © Frankie & Fish

COLUMN. Ine Nijs, hartsvriendin van Lara Switten: “De wereld draait door, en wij draaien mee. Is dit nu rouwen?”

Ine Nijs was de hartsvriendin van Lara Switten, mama van 3 die vocht tegen kanker. Nu schrijft ze elke week het gemis van zich af. Deze week vertelt ze hoe ze maandenlang met Lara toeleefde naar de boeklancering van haar boek ‘Lara’. Afgelopen week was het eindelijk zover. En hoewel er frambozentaartjes en roze bubbels waren en de lichtpuntjes centraal stonden, voelt het gemis voor Ine die dag extra zwaar. “Ik hou Lara vast, in mijn handen, en ik blader door haar verhaal. Ik slik mijn tranen weg, want ik ben bang dat eens de hemelsluizen opengaan, er geen stoppen meer aan is.”

8 reacties

  • Raymond Ghysels

    3 jaar geleden
    Allerliefste Ine, ik heb jullie hele parcours gevolg dikwijls met tranen in de ogen,het afscheid was mooi, liefdevol maar ook zo intens. Nu lees ik het prachtige boek die jullie zo mooi geschreven hebben , ik heb het gekregen van mijn lieve dochter Kathia, ik vindt het zo prachtig en stijlvol geïllustreerd juist zoals jullie alles samen gedaan hebben. Ik wens jou nog een fantastisch leven omringd door al deze mooie mensen Veel liefs.
  • Cristel Hamerlinck

    3 jaar geleden
    Lieve Ine,ik heb de columns van Lara én het mooie afscheid ,dat jullie haar hebben gegeven gevolgd!Zowel met een lach en een traan...Ook jou heb ik een beetje leren kennen en wat een pracht van een vriendin was jij voor haar!Je mag daar echt voor jezelf fier op zijn.En laat je tranen maar rollen,je hebt je zo lang sterk gehouden.Ik wens je nog een heel gelukkig leven toe met prachtige herinneringen van jouw mooie vriendin Lara.Veel lieve grtjs,Cristel🤗
  • Chantal Claes

    3 jaar geleden
    Jammer dat Lara’s man, Steffen niet op IG aanwezig is. Het was altijd zo mooi om over de kindjes te lezen, hun foto’s te zien, om ze te zien opgroeien. Misschien kan hij zo wat verdriet van zich afschrijven door het werk van Lara verder te zetten …?
  • vangeel guido

    3 jaar geleden
    Denk gewoon dat het leven verder gaat ook hierboven.
  • Tine Leut

    3 jaar geleden
    Intens verdriet bij verlies blijft bij hooguit een vijftal mensen. Van de overvolle kerken of crematoria aula's zijn de meeste het verdriet al vergeten tijdens de koffietafel en zijn de tranen al gedroogd.