Goedele Devroy neemt fakkel over van Linda De Win bij "Villa Politica"

Het programma "Villa Politica" heeft een nieuwe leading lady: vanaf donderdag 23 september brengt wetstraatjournaliste Goedele Devroy elke week live verslag uit van de debatten en vragenuurtjes in het Vlaams Parlement en de Kamer. Ze neemt de fakkel over van Linda De Win. Devroy kondigde dat zelf aan in "De zevende dag" vanmiddag.

Devroy maakt al 15 jaar deel uit van de politieke redactie van VRT NWS. Vanaf donderdag 23 september zal ze ook het gezicht zijn van "Villa Politica". Elke week zal ze de Belgische politici het vuur aan de schenen leggen in het Vlaams Parlement en de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Ze zal worden bijgestaan door verschillende politieke experten die de politieke actualiteit naar goede gewoonte van de nodige duiding en commentaar zullen voorzien.

"Ik heb anderhalf jaar thuisgewerkt en heb er absoluut zin in." Bekijk hieronder het gesprek met Goedele Devroy in "De Zevende Dag":

Videospeler inladen...

Ik hoop dat ik een waardige opvolger zal zijn van Linda De Win die dit programma de afgelopen jaren gemaakt en gedragen heeft

"Ik kijk ernaar uit om de 15 jaar ervaring die ik heb opgebouwd als politiek journalist bij "Het journaal" nu in te zetten bij "Villa Politica"", zegt Devroy.  "Een live programma in het hart van het democratische debat is een ferme uitdaging. Inhoudelijk moet je een beetje van alle markten thuis zijn om politici de juiste vragen te kunnen stellen en duidelijke antwoorden af te dwingen. Ik hoop dat ik een waardige opvolger zal zijn van Linda De Win die dit programma de afgelopen jaren gemaakt en gedragen heeft." De Win heeft Devroy in een tweet alvast veel succes gewenst.

Goedele Devroy studeerde Germaanse talen en werkte tot 1995 als assistent taalkunde aan de KU Leuven. In 1995 maakte ze de overstap naar de nieuwsdienst van VRT.  Sinds 2004 is ze politiek journalist. Dit jaar won ze de Belfius Persprijs voor haar "Pano"-reportage "Wachten op zorg", waarin ze de schrijnende problematiek van wachtende mantelzorgers onderzocht.

"Villa Politica" gaat opnieuw van start op donderdag 23 september. Vanaf dan zenden ze elke woensdag uit om 14.20 uur vanuit het Vlaams Parlement, en op donderdag om 14.45 uur vanuit de Kamer. Op zaterdag om 13.30 uur is er ook een compilatie met een weekoverzicht. U kan de uitzendingen bekijken op vrtnws.be, Eén en op VRT NU. 

Meest gelezen