© JH

58-jarige man vermoord aangetroffen in schoonheidssalon in Borgerhout: 45-jarige vrouw aangehouden

Borgerhout -

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft zondagmiddag een 45-jarige vrouw uit Berchem aangehouden voor de moord. De politie trof vrijdagavond een lichaam aan in een woning aan Stenenbrug in Borgerhout. Na een uitvoerige lijkschouwing bleek dat de 58-jarige man toch gewelddadig om het leven werd gebracht.

De vrouw belde vrijdagavond rond 18 uur zelf naar de politie met de boodschap dat een man dood in haar schoonheidssalon aan Stenenbrug in Borgerhout lag. Daar trof de politie het lichaam aan van een 58-jarige man uit Antwerpen. Omdat de omstandigheden waarin de man stierf onduidelijk waren, vorderde het parket Antwerpen vrijdagavond de onderzoeksrechter voor moord.

De politie startte een buurtonderzoek. Ook het gerechtelijk labo en de wetsdokter kwamen ter plaatse. Stenenbrug, Xaveriusstraat en Collegelaan bleven tot 23 uur afgesloten.

“De wetsdokter kon bij de eerste vaststellingen geen gewelddadig overlijden vaststellen”, zegt Kristof Aerts, woordvoerder van het Antwerps parket. “De bevolen inwendige autopsie bracht aan het licht dat de doodsoorzaak enkel gewelddadig kan geweest zijn.”

 ©  JHS

Zwijgrecht

De 45-jarige vrouw werd vrijdag opgepakt. “Ze is mogelijk betrokken bij de feiten. De omstandigheden van het overlijden blijven nog steeds erg onduidelijk zijn. Tijdens haar verhoor bij de onderzoeksrechter heeft ze zich op haar zwijgrecht beroepen”, aldus Aerts.

Het onderzoek door de lokale recherche van politiezone Antwerpen zal onder meer klaarheid moeten scheppen over de relatie tussen de huidige verdachte en het slachtoffer.

(nelo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Video