©  AP

Man trekt beschermende uitrusting aan en schiet vier mensen dood in Florida: kind sterft in armen van moeder

Nabij Lakeland, in de Amerikaanse staat Florida, heeft een man vier mensen doodgeschoten, onder wie ook een kind in de armen van de moeder. Dat meldt de Amerikaanse zender CNN, op basis van de lokale sheriff.

Bron: belga

De man verschanste zich en startte een vuurgevecht met de ordehandhavers. Hij werd geraakt en gaf zich over, maar probeerde nog een vuurwapen van een agent te grijpen in een ziekenhuis, aldus sheriff Grady Judd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De schietpartij begon op zaterdagavond toen een vrouw de autoriteiten opbelde over een verdacht voertuig. Een man die aan haar voordeur geparkeerd stond, sprak: “God heeft me naar hier gestuurd om met een van je dochters te praten.”

Na de schietpartij vonden de agenten vier dodelijke slachtoffers: een man, een vrouw en haar kind, en nog een vrouw. Een elfjarig meisje is ook meermaals geraakt en naar het ziekenhuis overgebracht. Een ander kind werd als vermist opgegeven, maar is later gezond en wel teruggevonden. 

“Deze man heeft deze ochtend vier mensen gedood, probeerde onze agenten te doden en gaf daarna op”, aldus Judd. De dader zou drugs hebben genomen.

Survivalist

Volgens de sheriff had de man zichzelf omschreven als een “survivalist”, iemand die zich voorbereidt op de post-apocalyptische wereld. Hij droeg lichaamsbescherming en bleek later onder invloed te zijn van methamfetamine.

 ©  AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER