Veerle Baetens en Matteo Simoni mochten hun film ‘Rookie’ voorstellen tijdens de FFO Nights in Oostende. ©  carlo coppejans

Motoren vormen erehaag voor Matteo Simoni en Veerle Baetens op première ‘Rookie’

Op de FFO Nights, een initiatief waarmee het Filmfestival Oostende de heropstart van de Vlaamse filmsector wil steunen, is men niet vies van een beetje show. Nadat de cast van de Eén-reeks Onder vuur zijn entree maakte in een brandweerwagen, werden Matteo Simoni en de andere acteurs uit de nieuwe film Rookie vergezeld door motorrijders.

Hoe kan het ook anders, bij een film die draait over de motorsport. In Rookie, vanaf woensdag in de zalen, speelt Matteo Simoni (34) de ambitieuze motorrijder Nicky. Na een ongeluk stort zijn wereld in. Hij zoekt troost en steun bij zijn schoonzus Vero (Veerle Baetens) en haar zoon Charlie (Valentijn Braeckman).

De première van werd, hoe kan het ook anders, ingeluid door ronkende motoren. ©  carlo coppejans

Met veel geronk en gebrom veranderde de rode loper voor de Kinepolis van Oostende zaterdagavond eventjes in een racepaddock. Motoren vormden een erehaag waar Simoni, Baetens (43) en Braeckman (17) samen met regisseur Lieven Van Baelen langs moesten om de bioscoopzaal te betreden.

Naast Loredana Falone, de vriendin van Matteo Simoni, verschenen nog een hoop bekende gezichten op de première van de film. Zo was het de eerste keer dat regisseur Michaël Roskam (48) en Eline De Munck (33) als koppel op de rode loper verschenen. Ook zanger Daan Stuyven (51), ‘Neveneffect’ Jelle De Beule (40) en zijn vrouw Sylvia Van Driessche (45) waren aanwezig.(dewo)

Michaël R. Roskam en Eline De Munck verschenen voor het eerst samen op de rode loper. ©  carlo coppejans

Jelle De Beule en zijn vrouw, Sylvia Van Driessche. ©  carlo coppejans

Matteo Simoni verscheen samen met zijn vriendin Loredana op de rode loper. ©  carlo coppejans

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER